loading
close
SON DAKİKALAR

Güler, Foça'daki saldırıyı değerlendirdi

Güler, Foça'daki saldırıyı değerlendirdi
Tarih: 11.08.2012 - 14:18
Kategori: Siyaset

CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler, Foça'da yaşanan saldırıyı, AKP'nin taşeron dış politikasının bir sonucu olarak gördüğünü söyledi...

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir, Foça’da askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lılar tarafından bombalı saldırının yapıldığı yerde incelemelerde bulundu.

Foça’ya gelerek CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ve Foça Kaymakamı Adem Arslan’ı ziyaret eden Güler, 1 askerimizin şehit olduğu, 11 askerimizin ve 1 sivil yurttaşın yaralandığı saldırıyla ilgili bilgi aldı.

Foça’da yaşanan saldırı ile ilgili değerlendirmede bulunan Güler“Foça’da yaşanan olayın temel nedenlerinden biri, terörle mücadelede AKP’nin yanlış politikaları ve yine AKP’nin taşeron dış politikasıdır. Ayrıca Foça’daki olayla ilgili bilgilerimiz çok eksik, bu durumun Türkiye’nin iç sorunu ve yalnızca etnik çatışmayı kışkırtabilecek bir olay olarak görülmemesi gerekir” dedi. Foça’da askerlere yönelik yaşanan saldırıyı AKP iktidarının Suriye politikasıyla bağlantılı görülmesi gerektiğini söyleyen Güler “Bu olayları Irak’tan sonra Suriye’nin parçalanması ve Ortadoğu’da ki devletlerin sınırlarını değiştirme niyetlerinin iyiden iyiye açığa çıkmasıyla ilişkilendirmek zorundayız. Dilerim bu yalnızca bir olay olarak kalır ve başka yerlerde tekrarına tanık olmayız. Foça’da yaşadığımız doğrudan doğruya askeri kuruma yönelmiş olan bu olayı Türkiye’nin iç sorunlarıyla değil, Ortadoğu bölgesindeki dış politika sorunlarıyla ilgili görmek ve değerlendirmek zorundayız” dedi.

Güler, Foça’da askeri kuruma yapılmış saldırıyı, Amerika Birleşik Devletlerinin ve yer yer Avrupa ülkelerinin Ortadoğu’ya yönelik emperyalist politikalarının bir parçası olarak görülmesi gerektiğini de belirtti.

Foça'da yaşanan hain saldırıyı kınadıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ“Bu tür olayların ülkemizde ve Foça’da bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi. Foça’nın bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Demirağ “Her şeye rağmen yaşam devam ediyor. Umuyorum en kısa süreçte bu olay aydınlığa çıkar ve failler yakalanır. Bir daha yaşanmaması en büyük dileğimiz ve temennimizdir” dedi.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in CHP Foça ilçe örgütüne yaptığı ziyarette geçen Perşembe yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Osman Mert “Bu olay karşısında sağduyulu olmalıyız, bunu yapanların oyununa gelmemeliyiz. Bölücü terör örgütünün bu saldırısı ile Foça’daki insanları birbirine düşürmeyi o, bu, şu diye ötekileştirmeyi planlıyordu fakat tam tersi bir durum oldu ve Foça’daki insanlar birbirine kenetlendi. Bu tip olaylar Foça’da yaşayan farklı bölgelerden insanları asla birbirine düşürmez asla ayrıştırmaz aksine bizi birbirimize daha çok bağlar, kardeşliğimiz daha çok perçinler” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları