loading
close
SON DAKİKALAR

Güler, ''İnsan yaşamı bu kadar basit olmamalı''

Güler, ''İnsan yaşamı bu kadar basit olmamalı''
Tarih: 23.06.2013 - 14:20
Kategori: Siyaset

CHP'li Güler, zarara uğrayan, mağdur olan yurttaşların sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sordu...

Güler, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Emiralem Sebze Hali önüne yapılmayan kavşak ve bundan dolayı zarara uğrayan, mağdur olan yurttaşların sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sordu.

“ÖNEMLİ OLAN BU KAZALAR YAŞANMADAN ÖNLEM ALINMALI!”

Bölgede kavşak olmamasının yaşamsal tehlike yaratığını söyleyen Güler, “Emiralem Beldesi’nde yaşayan ve güzergahta bulunan diğer köylerde ikamet eden yurttaşlarımız kavşak olmayışından büyük sıkıntılar çekmektedir. Ürünlerini hale götürmek isteyen yurttaşlar, beş kilometre uzaklıkta bulunan kavşağa gitmek yerine el yapımı araçlar ile riskli bir şekilde yolun karşısına geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde de bir vatandaşımızı böyle bir geçiş sırasında trafik kazasına kurban verdik. İnsan yaşamı bu kadar basit olmamalı. Bu tip kazaların tekrarlanmaması için de konuya ivedilikle çözüm bulunmalı. Önemli olan bu tip kazalar olmadan önlem alınmalı, yapılacak işler buna göre değerlendirilip en ince ayrıntılar göz önünde bulundurularak planlama ve çalışma yapılmalı” dedi.

Güler ayrıca kavşak olmayışından dolayı aynı güzergahta bulunan köylülerin araçları ile dere yatağı üzerine kurulu bulunan köprünün altından tehlikeli ve riskli ulaşım yolunu kullandıklarını ifade etti.

Sorunun yaşandığı bölgeye giderek incelmelerde bulunan ve köylülerin yaşadığı sıkıntıları yerinde dinleyen Güler şöyle konuştu: “Manisa’yı, Menemen’e bağlayan yeni yol yapılmadan önce Emiralem Beldesi ile Emiralem Hali arasında bir geçiş yolu bulunuyordu. Yurttaşlarımız yetiştirdikleri ürünleri satmak için Emiralem Haline eskisi gibi kolay ve güvenli ulaşamıyor. Yurttaşlarımız ürünlerini hale götürmek için fazladan yol kat etmek durumunda kaldı. Yurttaşlarımız yolun uzamasının yarattığı ek külfetin yanında kavşak olmamasından dolayı kullandıkları arazi yolunda ürünlerine zarar gelmesinden şikâyetçi. Yurttaşlarımızın ürünleri bu mesafe içinde hem dökülüyor hem de yıpranıyor” dedi.

“AKP İKTİDARI İNSANA DEĞİL SERMAYEYE ÖNEM VERİYOR”

AKP İktidarının insana değil sermayeye önem verdiğini bir kez de Emiralem Beldesi’ne yapılmayan kavşak sorununda gördüklerini söyleyen Güler, “Bölgede faaliyet gösteren fabrikaların önünde kavşak olmasına karşın halkın kullandığı Emiralem Hali’nin önünde kavşak yok. Yurttaşlarımız beldelerinin önünde kavşak olmamasını ve yarattığı sorunlarını yetkililere ilettikleri halde sonuç alamadılar.İktidar harekete geçmek için kaza yaşanmasını mı bekliyor?” dedi.

Yapılmayan kavşağın sadece bölgede yaşayan yurttaşları sıkıntıya sokmadığını Emiralem Hali’nde ticaret yapan yurttaşlarımızı da etkilediğinin altını çizen Güler, “İzmir’in en büyük 2. Hali olan Emiralem Hali, yaşanan bu sıkıntıdan dolayı müşteri kaybına uğramış durumda. Emiralem Hali’nin işleyişindeki canlılık, hareketlilik her geçen gün azalıyor. Kavşağın olmamasından Emiralem Beldesi’nin yanı sıra Hasanlar Köyü, Yanıklar Köyü, Haykıran Köyü, Görece Köyü ve bölgede bulunan birçok köy şikayetçi” dedi.

AKINCI: “KAVŞAK YA DA ARAÇLARIN VE YAYALARIN KULLANABİLECEĞİ ÜST GEÇİT İSTİYORUZ”

Güler’e ziyaret ve incelemelerinde eşlik eden CHP Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı, “bölge Milletvekilimiz Birgül Ayman Güler’in soruna ve Menemen’e gösterdiği duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ederim. Emiralem Beldesi ile Emiralem Hali arasında kavşak, araçların kullanabileceği üst geçit ya da düz ışıklı bir düz geçiş yolunun yapılmasını istiyoruz. Uzun yıllar beldemizden hale geçmek için bir yolumuz vardı ve o yol hiçbir sorun teşkil etmiyordu, şimdi ne oldu da kavşak sorun teşkil etti?” Yurttaşlarımız daha fazla mağdur edilmeden gerekli çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular:

1-) Menemen – Manisa bağlantısını sağlayan çift yol yapımı sırasında, beldenin ekonomik merkezi olan halin önüne kavşak yapılmamasının nedenleri nelerdir? Herhangi bir teknik ya da caydırıcı bir engel söz konusu olmuş mudur?

2-) Beldenin hal ile güvenli bağlantısını sağlayacak kavşak yapılması ile ilgili herhangi bir çalışma var mı? Yapmayı düşünüyor musunuz?

3-) Emiralem’de söz konusu yerde, son bir yılda meydana gelen kaza sayısı ne kadardır? Bu kazaların bilançosu nedir?

4-) Emiralemlilerin sorunlarını dile getirdikleri şikayetlerinin bugüne kadar karşılanmamasının nedenleri nelerdir?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları