loading
close
SON DAKİKALAR

Güler Kömürcü: Demokrasilerde hiçbir belediye başkanı emirle görevden alınmaz

Güler Kömürcü: Demokrasilerde hiçbir belediye başkanı emirle görevden alınmaz
Tarih: 31.10.2017 - 12:34
Kategori: Medya

Gazeteci-yazar Güler Kömürcü, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Gazeteci-yazar Güler Kömürcü, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Kömürcü, istifa eden belediye başkanlarına ilişkin olarak, "Usulsüz geldikleri için usulsüz gittiler. Biz hemen bir kamuoyu oluşturup bunların yargılanmalarını tartışmalıyız. Adam tehdit edildim diyor. Belediye başkanlarının FETÖ bağlantıları, haksız servet aktarımı iddialarının dava açılıp soruşturulması lazım" dedi.

Kömürcü'nün konuşmalarından bazı bölümler şöyle:

"(İstifa eden belediye başkanları) Seçimle gelmediler ki seçimle gitsinler. Demokrasi yönetimlerinde hiçbir belediye başkanı, milletvekili emirle görevden alınmaz. Durum tespiti yaptığımızda OHAL'le yönetiliyoruz. İsterse hükümet talimat verir görevden alır, kayyum atar. 

Sağ seçmen biat kültürüne daha yatkın. Liderin işaretiyle oya karar veriyor. (Gökçek'in yeniden belediye başkanı olduğu) 2014 seçimlerinde 2 bin 900 tutanak mühürsüz, 590 bin kayıp, 150 bin oy YSK'ye hiç ulaşmıyor. Durduğu yer zaten tartışmalı. 

-Hep anı tartışıyoruz. Zaman sadece şu andan oluşmuyor.Yakın geçmişi de okumuyoruz. Gökçek zaten oyla gelmedi. Balıkesir belediye başkanı ağladığı için tarama yaptım. 1 yıldır FETÖ ile bağlantısını kesmedi diye haberler var. 

-Usulsüz geldikleri için usulsüz gittiler. Biz hemen bir kamuoyu oluşturup bunların yargılanmalarını tartışmalıyız. Adam tehdit edildim diyor. Belediye başkanlarının FETÖ bağlantıları, haksız servet aktarımı iddialarının dava açılıp soruşturulması lazım. 

16 Nisan referandumunda YSK'ye bir tek Ümit Özdağ gitti. CHP'ye oy verdim. Oyumun hakkını sorarım. Neden gitmedin YSK'ye? Polis seni korur, polis ne yapacak, kitle katliam mı yapacak? Git, niye gitmiyorsun.

-Hep beraber kamuoyu baskısı oluşturmamız lazım. CHP'nin, HDP'nin, MHP'nin...

-Son dönemde sadece eleştiriyoruz. Bir yaptırım öner. Meral Akşener partisini kurdu, hayırlı olsun. Heyecan yaratan bir hareket olarak görmüyorum. Önerisi yok, sırtını eskiye dayayarak yeni işler yapamaz, reformist olamazsınız. Rota değişiklikleri oluyor Türkiye'de. Şiddet eğilimi patlamış durumda. Halkın bir bölümü ağır hipnoz içinde. 

CHP'de bakıyorusunuz Tayyip bey bir şey söylüyor bunlar cevap veriyor. Anne baba kavga eder, arada çocuk ezilir. İktidar muhalefet kavgasında olan bize oluyor. 

-28 Şubat Türkiye tarihindeki en olumsuz olaylardan biridir. Biz 2002'ye çok ciddi yolsuzluk iddialarıyla geldik. O dönem AKP ev ev geziyordu. DYP hantaldı. Bu döneme dönelim aktif siyaset şart. Kitlelerin davranış refleksi değişti. Çok farklı yelpaze var. Dünyada gayrimemnunlar hareketi var. Bunlar hızla artıyor. Yeni siyasetin gayrimemnunları kucaklaması lazım. AKP'nin medya yüzü de değişecek. Onun seçmeni de izlemiyor aynı yüzleri. 

-Dünyada çok ciddi bir ekonomik daralma var.  Romantik şekilde iyiyiz, harikayız demekle olmuyor. Bu bir illüzyon. Şimdi Ortadoğu'daki ganimete göz diktiler. Ya oradaki ganimetten sen de alacaksın ya da kendini kullandırtmayacaksın. Dünyadaki ekonomik daralmadan etkilenmemen mümkün değil. Aşırı işsizlikte Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısı 4 milyon. Her şey ekonomiyle ilintili. Oradaki kötü ekonomi seni daha da etkileyecek. Pansuman yapıyoruz her gün. Her gün ilaç veriyorsun. Ağır uyku haline geçtik. Her an 3. dünya savaşına hazır haldeyiz. İçeride tarım bitmiş. Mercimeği bile ithal ediyoruz. Sen gerçek olağanüstü halde ne yapacaksın? Savaş stokun yok. Onu da kaldırdılar. Doğal afet oldu diyelim, ne yapacaksın? İspanya'nın, Portekiz'in, İtalya'nın durumunu görüyoruz. Statükocu olmadan, ciddi, vizyoner bakış açısıyla çözüm üretmek lazım."



Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları