loading
close
SON DAKİKALAR

Güler, ''Tek yol Anadolu’yu köy köy kapı kapı gezmek ve gerçekleri halka birebir anlatmak!”

Güler, ''Tek yol Anadolu’yu köy köy kapı kapı gezmek ve gerçekleri halka birebir anlatmak!”
Tarih: 09.05.2013 - 17:20
Kategori: Yerel

Güler, memleketi ve seçim bölgesi İzmir’in ilçe, belde ve köylerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerini Bornova’da sürdürüyor...

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi ve seçim bölgesi İzmir’in ilçe, belde ve köylerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerini Bornova’da sürdürüyor. 

Yasama çalışmalarının dışındaki tüm zamanını İzmir’in ilçe, belde ve köylerinde gerçekleştirdiği ziyaretler ile yurdun(bazen yurt dışı) değişik il ve ilçelerinde katıldığı çalışma, panel ve konferanslarla değerlendiren CHP’li Güler Bornova’da. 

Çalışmalarında, geçtiğimiz yıl çıkarılan ‘büTünşehir Yasası’, Yeni Anayasa çalışmaları, ‘barış süreci’ ve diğer gündemi değerlendiren, yurttaşların sorunlarını yerinde dinleyen, bu anlamda yurttaşlarla bir araya gelen Güler, konuşmalarında AKP’nin Türkiye’yi sürüklediği tehlikelere dikkat çekiyor. 

Güler bu hafta sonu da böyle yoğun bir program gerçekleştirerek 10 Mayıs 2013 Cuma günü İstanbul’da konuşmacı olacağı panel ve konferanslar sonrası aynı gece İzmir’e geçecek. 

Mevsimin kış olmasını göz önüne alarak, yurttaşların ovada – tarlada çalışmadığı zamanları gözeterek geçtiğimiz kış aylarında İzmir’in çevre ilçelerindeki ziyaretlerini tamamlayan Güler çalışmalarını, programının ikinci ayağında yoğunlaşacağı metropol ilçelerinde sürdürecek. Bu kapsamda ilk metropol ilçe çalışmasını Bornova’da gerçekleştirecek olan Güler, 11 - 12 Mayıs 2013 tarihlerinde Bornovalı hemşerileriyle bir araya gelecek. Güler, programı kapsamında Cumartesi günü Çamdibi Mahallesi’nde ziyaretler gerçekleştirecek ve 14.00’da Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nin üst katında yer alan Çamdibi Düğün Salonu’nda hemşerileriyle buluşacak.

“Ettiğim yeminin gereğini yerine getiriyorum”

Güler, yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili olarak: “Yürütülen anayasa çalışmaları ile ülkemiz çok köklü ve tehlikeli değişikliklere götürülüyor. Yeni Anayasa çalışmalarında halkın haberi yok, AKP milletvekilleri dahi o Anayasaya ne yazılacağını bilmiyor. Anayasadan Türk Millet çıkarılamaya, bunun üzerine pazarlıklar yürütülüyor! Anayasada yapılacak değişikliklerden toplumun hiçbir kesiminin haberi yok. Halkın gerçeklerden haberdar olmaması üstüne bir de hipnoz ekipleri oluşturuldu ve yurdun dört bir yanına gönderildi. Basın susturuldu, yargının adalet terazisi bozuldu, üniversiteler kampüslerine hapsedildi. Yanlışları gösterecek, sesimizi halkımıza duyuracak tek yol Anadolu’yu köy köy kapı kapı gezmek ve gerçekleri bir bir anlatmak. Bu anlayış ve sorumlulukla Anadolu’yu geziyorum, yurttaşlarımızla bir araya geliyorum. Olayları, ülkemizin sürüklenmekte olan tehlikeleri dilim döndüğünce söylemeye, bin yıllık birlikteliğin parçalanmak istendiğini anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca mezhepler ve milliyetler savaşlarına açılan kapıların kapanması için elimizden geldiğince, tüm güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğini söylüyorum. Meclis kürsüsünden ettiğim yeminin gereği olarak tüm bunarlı yapmak benim görevim. Biz Türkiye’de büyük barışı beraberce gericiliğe karşı mücadele ederek gerçekleştiririz. Biz bütün bölgemizde barışı ancak birlikte mücadele ederek inşa ederiz.” dedi.

Güler, Bornova’daki programının ikinci gününde, Anneler Günü için düzenlenen etkinliklere, ziyaretlere ve saat 14.00’da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bornova Cumhuriyet Birlikteliği tarafından düzenlenen ‘Bölünme ve Kölelik Anayasası’ konulu panelle konuşmacı olarak katılacak. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları