loading
close
SON DAKİKALAR

Güler'in 'yolsuzluk' formu

Güler'in 'yolsuzluk' formu
Tarih: 08.09.2014 - 15:11
Kategori: Gündem

Muammer Güler 'yolsuzluk' soruşturması nedeniyle 15 kilo vermiş!

Meclis’teki güvenoyu oylamasının ardından bir grup AKP milletvekili ile Meclis’te sohbet eden İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten savcılarla ilgili rahatsızlığını dile getirdi.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab’a ilişkin olarak, “Hakkında soruşturma varsa önünde yatarım” dediği öne sürülen İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, soruşturmayı başlatan savcılara ceza vermediği için HSYK’ya ateş püskürdü.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın iddiasına göre; Güler, milletvekillerine aylarca kendisinin ve oğlunun teknik takibe alındığını öne sürerek, teknik takip nedeniyle savcıları ve kararı veren mahkemeyi hedef aldı. Güler, tepkisini, “Siz devletin bakanını nasıl dinlersiniz” sözleri ile gösterdi. Söz konusu operasyonda görev alan savcılarla ilgili olarak HSYK’ya suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Güler, ancak HSYK’nın bugüne kadar bu savcılarla ilgili soruşturmayı tamamlamadığını öne sürdü. Güler, savcılar hakkında işlem yapmayan HSYK’nın yapısının da acil olarak değişmesi gerektiğini iddia etti.

ARINÇ’TAN MEMNUN

Güler’in milletvekilleri ile yaptığı sohbette, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu için hükümeti savunması da gündeme geldi. Bazı milletvekilleri, Bülent Arınç’ın yeni hükümette de kalması gerektiğini öne sürerek, Muammer Güler’den üç dönem kriterinin kaldırılması için lobi çalışması yapmasını istediler. Güler ise vekillerin bu sözlerine gülümseyerek karşılık verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları