loading
close
SON DAKİKALAR

Günaydın, ’Akan Kandan Başbakan Sorumlu’

Günaydın, ’Akan Kandan Başbakan Sorumlu’
Tarih: 31.08.2013 - 09:51
Kategori: Gündem

Gökhan Günaydın, Suriye'de akan kandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Suriye'de akan kandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi'ne katıldı. Burada partililere seslenen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın hukümetin Suriye politikasını eleştirirken, 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde partisinden belediye başkanı aday olmak isteyenlere de önemli uyarılarda bulundu.

''MÜSLÜMAN MİLLETLERİN ÖNDERİ OLMAK İSTİYORUZ''

Başbakanın, "Biz Müslüman milletleri temsil ediyoruz", "Biz bütün dünyada Müslüman milletlerin önderi olmak istiyoruz" dediğini dile getiren Günaydın, "Irak'ta Müslümanlar yaşıyor mu? Yaşıyor. 1 Mart 2003 tarihini kimse unutmasın. 1 Mart 2003 tarihinde AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir tezkere getirdi. Tezkerenin gerekçesi neymiş? Irak'ta bir diktatör yaşıyormuş, adı Saddam'mış. Bu Saddam'ın kimyasal silahları varmış. Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'nin üzerinden Irak'a girecek, Irak'ta diktatörü devirecek, kimyasal silahları toplayacak, Irak'a demokrasi getirecekmiş. Buna bizim inanacağımızı düşündüler ve Meclis'e bir tezkere getirdiler. Ben o zaman Meclis'te değildim. O gün CHP'nin Meclis'teki onurlu milletvekilleri çıktılar, bu tezkereye 'hayır' oyu verdiler. Yeterli miydi, yetmezdi. Bizim oyumuz yetmezdi. O gün MHP Meclis'te değildi. AK Parti, CHP vardı. AK Parti'nin içinden de 20 tane vatanını, milletini seven milletvekili bizimle birlikte 'hayır' oyu verdi. O 20 milletvekili AK Parti'de siyaset yapıyor mu? Hayır. Hepsinin politik hayatı bitti. Sonra ABD Irak'ı işgal etti. Saddam'ı devirdi. Petrole el koydular. Aradılar aradılar, kimyasal silah bulamadılar. Irak'ı bir daha bir araya gelmeyecek şekilde 5'e böldüler. Bir de Irak'ın ne kadar doğal kaynağı varsa ona el koyarken 1.5 milyon Iraklı'yı da katlettiler. Şimdi soruyorum, Recep Tayyip Erdoğan 1.5 milyon insanı katleden tezkereye evet diyen mi namuslu bir tutum alıyor, hayır diyen mi? Buna bir cevap vermemiz gerekmiyor mu? Recep Tayyip Erdoğan şunu söyleyebilir; 2003 yılıydı, o zaman gençtik, şimdi yapmıyoruz. Devam edelim. Libya'da, Tunus'ta aynı şekilde Arap rüzgarı diye estirdikleri emperyalizmin oyununa destek verip de oradaki iç karışıkların ortaya çıkmasında bu yönetimin katkı var mıdır, yok mudur? 'NATO'nun ne işi var oralarda?' dedikten sonra NATO'ya destek vermiş midir, vermemiş midir? Net sorular soruyorum. Lafı ne eğiyorum ne büküyorum" ifadelerini kullandı.

''BİZ ESED'İN AİLESİYLE TATİL YAPMADIK''

Başbakan Erdoğan'ı 2 yıl önce birlikte tatil yaptıkları Esed'ı devirmek için çalışmakla suçlayan Günaydın, "Onlardan hiçbiri bize uzak veya yakın değildir. Biz bütün komşularımızın eşitlik ve özgürlükle yönetilmesini isteriz. Biz Esed'ın ailesiyle birlikte tatil falan yapmadık, tatil yapan sensin. Kardeşim Esed diye ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenleyen sensin. Değişen ne oldu? Esad değişmedi, sen de değişmedin. Değişen ne oldu? Amerika'nın dış politikası oldu. Bu kadar basittir. Maşaysan, taşeronsan ABD'nin dış politikası değiştiyse senin de dış politikan buna bağlı olarak değişmek zorundadır. Ne yaptın, Suudi Arabistan ve Katar'la birlikte içeriye silah gönderdin. Orada iç karışıklık oluşturdun. Katilleri kendi topraklarında besledin, lojistik destek verdin gittin. Yani Suriye'de akan kanın sorumlusu sensin. Kimyasal silah kullanıldığını söylüyorlar. Kimyasal silah kim kullandıysa elbette bunun cevabı verilmelidir, müeyyidesi yapılmalıdır. Kimyasal silahı kimin kullandığı bulunsun, ona göre bir tavır alınsın. Aynı emparyalist oyun geçmişte Irak'ta tezgahlanmıştı, şimdi dünyanın öbür coğrafyalarında tezgahlanmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı..

Yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını da uyaran Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, "Ankara'ya gelip bizimle görüşmek isteyenlere şunu söylüyorum; genel merkez ile ahbap çavuş ilişkisi kurmak, ağabey abla edinmek işine yaramaz. Eğer aday olmak istiyorsan bana yakın olma, halka yakın ol. Mesele bu kadar basit. Biz o devirleri çoktan kapattık. Birileri bir şeyler için kaparo veriyorsa o kaparoları yakacağım. Bu parti en doğru şekilde, en objektif şekilde aday belirleyecek. Bin 396 yerde seçim yapacağız. 14 milyonluk İstanbul'da da seçim yapacağız, Ardahan'ın 3 bin nüfuslu ilçesinde de. Her biri için ayrı yöntem gerekecek. Yapacağımız tek şey halkın kimi desteklediğini bulmaktır. Bunun anketlerden, kamuoyu yoklamasından geçer. Üye bazında eğilim yoklamasından geçer. Şunu bilin ki genel merkezin Çorum merkeze yada Osmancık'a göstereceği bir tane aday yoktur. İthal aday diye tansiyonu yükseltmeyin. Bu işleri birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

GÖKHAN GÜNAYDIN ADAYLARA; Eğer aday olmak istiyorsan bana yakın olma, halka yakın ol”un

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Çorum’da aday adaylarına seslendi ve “Eğer aday olmak istiyorsan bana yakın olma, halka yakın ol” dedi

- “Bu parti objektif bir biçimde, en doğrusu neyse öyle aday belirleyecek”

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığınca bir düğün salonunda gerçekleştirilen danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşık 7 ay sonra Türkiye’de yerel yönetim seçimleri yapılacağını belirterek, bu seçimin, belediye başkanlığı ya da meclis üyeleri seçimleri dışında da anlam taşıdığını savundu.

CHP’nin, Cumhuriyet Halk Fırkası’nın devamı olan 90 yıllık bir parti olduğunu ifade eden Günaydın, Türkiye’deki 77 milyon kişiyi eşit olarak gördüklerini, kesinlikle ayrımcılık yapmadıklarını söyledi.

“Bu ülkede insanlar, elbette doğdukları evden dolayı bazı özellik taşırlar” diyen Günaydın, “Bu, hiç kimse için ne avantajdır ne de dezavatajdır. CHP, ‘cami de benimdir, cemevi de benim’ diyenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi kutsala karşı eşit mesefade olan bir partidir” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde parti teşkilatlarının yapması gerekenleri de anlatan Günaydın, şöyle devam etti:

“Bin 396 yerde seçim yapacağız. 14 milyonluk İstanbul’da da seçim yapacağız, 3 bin nüfuslu ilçede de seçim yapacağız. Her biri için ayrı yöntem gerekecek ama ben biliyorum ki yapacağımız tek şey, halkın kimi desteklediğini bulmaktır. Bunun yolu bazen anketten geçer, bazen üye bazında sandık kurmaktan geçer, bazen de ön seçimden geçer. Ankara’ya gelip benimle görüşmek isteyen arkadaşların, genel merkezle ahbap çavuş ilişkisi kurmak, abi, kardeş edinmek işlerine yaramaz. Eğer aday olmak istiyorsan bana yakın olma, halka yakın ol. Mesele bu kadar basit. Bu parti objektif bir biçimde, en doğrusu neyse öyle aday belirleyecek. Birbirimizle yarışacaksak, çalışma rekabeti içerisinde olacağız” dedi.

Vişne Haber Ajansı 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları