loading
close
SON DAKİKALAR

Günaydın, ''CHP vatandaşa 'Öteki' gözüyle bakmadı, bakmaz''

Günaydın, ''CHP vatandaşa 'Öteki' gözüyle bakmadı, bakmaz''
Tarih: 21.04.2013 - 20:45
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: ''CHP hiçbir zaman hiçbir vatandaşa ‘Öteki’ gözüyle bakmadı''

Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: “CHP hiçbir zaman hiçbir vatandaşa ‘Öteki’ gözüyle bakmadı”

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İskenderun Belediyesi Kültür Merkezi’nde, partilerle bir araya geldiği toplantıda 76 milyon vatandaşı eşit ve özgür olarak gördüklerini belirterek, CHP’nin hiçbir zaman hiç bir vatandaşa “Öteki” gözüyle bakmadığını söyledi.

“Biz herkesi namuslu, onurlu Türk vatandaşı olarak görüyoruz. Karşımızdakinin ırkına, dinine, inancına bakmıyoruz” ifadesini kullanan Günaydın, bu açıdan Türkiye’nin tarihsel bir dönemde olduğunu, insanları birbirine düşürmek isteyen zihniyetlere asla prim verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, CHP’nin halkın partisi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen istiyoruz. 76 milyon vatandaşı eşit ve özgür olarak görüyoruz. Bu birliği ve beraberliği bu millet Kurtuluş Savaşı’nda gösterdi. Türkiye ve bölgede ciddi gelişmeler yaşanıyor. Suriye olayları en çok Hatay’ı etkiledi. Bu kirli savaş Hatay’ı can evinden vuruyor. Burada, Suriye’de akrabası olan birçok vatandaşımız var. Emperyalist güçler Irak’ta yaptıklarını Suriye’de yapmak istiyor. Suriye’yi de bölüp, parçalayıp kardeş kavgası çıkarmak istiyorlar. Irak’ta, Afganistan’da ve diğer Ortadoğu ülkelerinde bu süreçten dolayı milyonlarca insan öldü, öldürüldü, katledildi. Suriye’yi bölerek Ortadoğu’yu yeniden biçimlendirmek istiyorlar. Bizler kardeş kavgasına ‘hayır’ diyoruz. Yüzyıldır bu toplumlar ortak değerler içerisinde yaşıyor.”

Toplantının ardından Arsuz beldesine geçerek, vatandaşlarla görüşen Günaydın, gelecek seçimlerin diğerlerinden çok farklı olduğunu belirterek, “Bu yerel seçimlerin öneminin farkındayız. Büyükşehir olan yerlerde özel idareler ve il genel meclisleri kapandı. Ne yaparlarsa yapsınlar bu seçimde hüsrana uğrayacaklar. Yeter ki biz sorunsuz, birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Önce yerelde, sonra genelde başarılı olup CHP’yi iktidara getireceğiz. Bu, sizlerin desteği ile olacak” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları