loading
close
SON DAKİKALAR

Günaydın: En fazla operasyon CHP'ye yapılıyor

Günaydın: En fazla operasyon CHP'ye yapılıyor
Tarih: 27.04.2013 - 13:53
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın belediyeler yönelik operasyonların siyasi amaç taşıdığını belirtti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "AKP iktidarının yıldırma ve itibarsızlaştırma operasyonlarına en fazla maruz kalan belediyeler, CHP'li belediyelerdir" iddiasında bulundu.

Günaydın, yazılı açıklamasında, bazı basın organlarında "İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki belediye başkanlarıyla ilgili verilen soruşturma izinleri" hakkında haberler yer aldığını belirtti.

Söz konusu haberlerin dayanağını, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplanan yazılı bir soru önergesine verilen cevabın oluşturduğunu bildiren Günaydın, şunları kaydetti:

"Cevapta, 29 Mart 2009 ve 1 Ocak 2013 tarihleri arasında belediye başkanları ile ilgili bin 521 soruşturma izni kararı verildiği belirtilmiş, bu rakama belde belediyeleri dahil edilmemiştir. Bu rakamın partilere dağılımı ise AKP 599, CHP 454, MHP 231, BDP 96 ve diğerleri 141 şeklinde. Kamuoyunda, 'en çok soruşturulan belediyeler AKP'lidir' izlenimi yaratılmak istenilmişse de bu algı doğruyu yansıtmamaktadır. Zira AKP'li il ve ilçe belediyeleri için verilen soruşturma izni sayısının belediye sayısına oranı yüzde 120 iken aynı oran CHP'li belediyelerde yüzde 245'e çıkmaktadır."

Sorunun, yalnızca soruşturma izni sayısıyla değil bu yetkinin kullanılış biçimiyle de ilgili olduğunu savunan Günaydın, "AKP iktidarının yıldırma ve itibarsızlaştırma operasyonlarına en fazla maruz kalan belediyeler, yaratılmaya çalışılan algının aksine, CHP'li belediyelerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları