loading
close
SON DAKİKALAR

Günaydın, Marmaris’te: ''AKP ile aramızda 5 puan fark kaldı''

Günaydın, Marmaris’te: ''AKP ile aramızda 5 puan fark kaldı''
Tarih: 11.03.2014 - 19:05
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar’ın seçim bürosunu ziyaret etti...

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar’ın seçim bürosunu ziyaret etti. Günaydın, burada yaptığı konuşmada, ülkenin yurtsever insanlarının ve CHP Genel Başkanı’nın sesini kısmak için bir kısım medyanın elinden geleni yaptığını, bunun için Türkiye’nin her yerini adım adım dolaştıklarını söyledi.

Medyanın ilişkilendirilmiş ve yapılandırılmış hale getirildiğini ifade eden Günaydın, “Özgür olan bir internet vardı. Şimdi bir vatandaş çıkmış diyor ki ‘Facebook’u da Twitter’ı da kapatırım’. Bu ancak Ortadoğu ve Afrika diktatörlerinde görülebilecek bir tavırdır. Aslında amaç, yaşayan ne varsa kendisine tabi kılmak. Elbette ki gazeteleri, medyayı kontrol altına alabilirler ama bizim halkla buluşmamızın önüne konulabilecek bir güç yok” diye konuştu.

Yerel seçimlerden CHP’nin büyük başarıyla çıkacağını söyleyen Günaydın, bütün vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Partililerine bir müjde vermek istediğini ifade eden Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu an itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranı yüzde 31. AKP ile aramızda 5 puan fark kaldı. Geri kalan 18 günde hep beraber gaza basalım. Çünkü bunları aşağıya alacağız. İllerimize bakacak olursak, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarihi bir farka doğru gidiyor ama bu bizi gevşetmeyecek. Biz Muğla’dan 13+1 istiyoruz. Yani büyükşehir belediyesini ve ilçelerin tamamını istiyoruz. Şu an seçim yapılsa Ankara’yı alıyor durumdayız. İstanbul’da birkaç puan farkla yarış nefes nefese devam ediyor. Adana’yı, Hatay’ı alacağız. Manisa adayımız her türlü çabanın içinde. İnanıyorum ki Manisa’ya da halkçı belediyeciliğin damgasını vuracağız.”

Sadece CHP’ye oy verenleri değil, bütün yurttaşları CHP çatısı altında birleşmeye davet eden Günaydın, Cumhuriyeti kuran CHP’nin, memleketin birleştirici gücü olduğunu kaydetti.

“AKP’nin alt tarafa din iman, üst tarafa han hamam” demek olduğunu ileri süren Günaydın, hükümet üyelerinin yargıya müdahalede bulunduğunu savundu. “Dolayısıyla memleketin tamamının bunların yalanlarına karnı tok” diyen Günaydın, şöyle devam etti:

“Yürütmenin başının yargıya müdahale ettiği rejimin adı Hitler rejimidir, dikta rejimidir. Örneğin mevcut İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Emniyet Müdürüne telefon edip diyor ki ‘Savcı sana talimat verdiği zaman o talimatı uygulamayacaksın. O savcıyı tehdit edeceksin. ‘Seni de içeriye alırım’ diyeceksin’. Bunun demokratik bir hukuk devletinde olabilme koşulu yoktur.”

- Berkin Elvan’ın ölümü

Gezi olayları sırasında ağır yaralanan Berkin Elvan’ın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Günaydın, “Bu sabah Berkin’i kaybettik. O Berkin, 6 metreden hedef gözetilerek vuruldu. Bunları yanlarına koymayacağız. Sadece bunlarla sınırlı kalsaydı, sadece ‘Alo Fatih’ deyip televizyonların yayın akışına müdahale etmekle yetinseydi… Keşke sadece anket şirketlerini arayıp, ‘Aman CHP’nin oyu yükselişte, oyları başka partilere dağıtın’ demekle yetinseydi” diye konuştu.

Günaydın, daha sonra beraberindeki CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Muğla CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün ile Kavaklıdere ilçesine gitmek üzere Marmaris’ten ayrıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları