loading
close
SON DAKİKALAR

Günaydın; Türk halkı AB üyeliğine hazır olmalı

Günaydın; Türk halkı AB üyeliğine hazır olmalı
Tarih: 22.11.2013 - 00:31
Kategori: Siyaset

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın konuşmacı oldu...

Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu’nun 14. Toplantısı, Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde yoğun katılımla başladı. 

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantının ilk oturumunda Türkiye’nin AB’ye katılım müzakereleri ve yerel idareler üzerindeki etkileri konuşuldu. 

Oturumun soru cevap kısmına ise Gezi Parkı olayları, alkol yasası, karma eğitim, kız ve erkek öğrencilerin ayrı evde kalma konuları damga vurdu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Sinop Belediye Başkanı Baki Aygül, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Bornova Belediye başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın da aralarında bulunduğu 40 il ve ilçe belediye başkanları ile AB Bölgeler Komitesi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“TÜRK HALKI ÜYELEĞE HAZIR OLMALI”

Toplantının birinci oturumu Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann’ın başkanlığında başladı. Konuşmasına Yenimahalle’nin mükemmel ev sahipliğine vurgu yaparak başlayan Lehmann, “AB konusuna Yenimahalle’nin bu kadar duyarlılık göstermiş olması çok sevindirici” dedi. Lehmann, AB’ye üye olan ülkelerin birtakım haklarını Brüksel’e devrettiklerini belirterek Türk Halkı’nın bu duruma da hazır olması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili görüşlerini aktaran Yaşar ise Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği konusunda 54 yıldır nihai sonuca varılamamasını eleştirerek “Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun 1958 yılında kurulmasından kısa bir süre sonra Türkiye, 31 Temmuz 1959′da, tam 54 yıl önce, topluluğa ortaklık başvurusunda bulunmuştur. 2005 yılında katılım müzakereleri başlatılmıştır. Ancak standart bir ülkenin AB üyeliği ortalama 8 yıl sürerken Türkiye maalesef 54 yıldır tam üyelik konusunda nihai sonuca ulaşamamıştır. Türkiye’nin AB’ye üye olması, İslam coğrafyasının tek demokratik, laik ve hukuk devleti olan Türkiye’nin Ortadoğu istikrarı, medeniyetler arası barış ve bölgesel huzur için önemli olacaktır. AB’nin ise bölgesel ittifaktan çıkıp dünya barışı ve istikrarı açısından küresel vizyonu açısından önemli bir etken olacaktır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları