loading
close
SON DAKİKALAR

Günaydın yarın uğurlanacak

Günaydın yarın uğurlanacak
Tarih: 15.10.2012 - 16:24
Kategori: Sağlık, Yaşam

Tiyatro ve sinemanın büyük ustası Erol Günaydın, yaşama veda etti...

Türk tiyatro ve sinemasının en büyük isimlerinden Erol Günaydın, 79 yaşında hayatını kaybetti. Günaydın'ın vefatını kızı Günfer Günaydın Twitter'dan duyurdu.

Günaydın, bir süre önce KOAH alevlenmesine bağlı gelişen solunum, dolaşım ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınmış ve bilinci kapanmıştı.

Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı.

1960'da 'Yeşil kurbağalar' ile ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra dizilerde de oynadı.

Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, seslendirmeleri ve canlandırdığı diğer pek çok karakter ile tiyatronun büyük ustalarından kabul edilen Günaydın'ın nehir-söyleşisi 2007 yılında 'İki Kalas Bir Heves' adında kitaplaştırılmıştı.

Günaydın, 1967 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Güzel Bir Gün İçin' filmiyle , En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

Eşinin yanında toprağa verilecek

Erol Günaydın'ın kızları Günfer ve Fatoş Günaydın, gözyaşlarıyla yaptıkları açıklamada babaları için Çarşamba gün Ses Tiyatrosu'nda bir tören düzenleneceğini, aynı gün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından sanatçının Feriköy Mezarlığı'da eşinin yanında toprağa verileceğini söyledi. 

Günfer Günaydın yaptığı açıklamada "Bodrum'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan oradaki hastanenin şartları yeterli olmadığı için iyi bakılamadı. Buraya getirdik. Buradaki hastanede gayet iyi bakıldı. Hastalığı 24 Ağustos'ta başlamıştı. Biz bu ölümü beklemiyorduk. Babamla en son konuştuğumuzda gayet iyiydi neşesi yerindeydi. Espiriler yapıyordu. Daha evvel de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Hastanede yoğun bakımda yatıp çıkmıştı. Açıkcası böyle bir ölümü beklemiyorduk. Çok bilendi. Hayata dair projeleri vardı. Hatta birkaç projede düşünüldü. Elemelerde yerine başka biri seçilince çok üzüldü. Ancak kimseye kırgın değildi. Çarşamba günü SES tiyatrosunda bir tören düzenlenecek. Teşvikiye Camisinde ikindi namazında cenaze namazı kılınacak ve Feriköy'deki annemin mezarlığı yanına defnedilecek" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları