Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 94'ünün tamamlandığını söyledi.
Bakırköy ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Esenyurt, Zeytinburnu, Beylikdüzü seçim kurullarında görev alanların bilgilerini istediği ortaya çıktı.
Denizli Valisi Hasan Karahan, 20 Mart'ta 5.5 büyüklüğünde depremin meydana geldiği ve çok sayıda evin hasar gördüğü Acıpayam ilçesinin, 'afet bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.
AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan açıklama yaptı. Özcan, "Tüm Ankara’daki 12 bin 180 sandığın sayılması talebiyle İl Seçim Kurulu’na müracaatımızı yapmış durumdayız" dedi.
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Şişli'de Belediye Başkanı seçilen Muammer Keskin, görevi Hayri İnönü'den devraldı.
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 31 Mart gecesine ilişkin olarak "AA’nın oyların yüzde 98,2’sinin sayıldığını ileri sürmesi, AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım’a da 'Biz kazandık' açıklaması yaptırılması, 'görevlilerin sandığı terk edip, okeye gitmesine' neden olmuş" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile HDP milletvekilleri Berdan Öztürk, Hülya Alökmen hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçunda soruşturma başlatıldı.
Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, "AKP İstanbul’u alabilmek için her yolu deneyecektir. Önümüzdeki günlerde AKP’den kaynaklanacak ucu açık daha birçok girişimin olma ihtimalide yüksektir. Bahçeli’nin son beyanatı ve içeriğindeki tehdit mesajı bunun bariz bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanı Akar, F-35 projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. ABD'nin son dönemlerdeki açıklamalarına değinen Bakan Akar, "Hakkımızı, hukukumuzu korumak kaydıyla görüşmeler devam ediyor, önümüzdeki günlerde bu durum şekillenecek" ifadesini kullandı.
19 Mart 2016'da İstiklal Caddesi'nde bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 44 kişinin ise yaralandığı bombalı eylem saldırısıyla ilgili 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.
CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin'in 10 ilçede 2. kez yapılan sayım sonucunda gerçek olmayan rakamları vererek kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Güvener, "Sayın Mansur Yavaş, 124 bin 489 oy farkıyla seçimi kazanmıştır" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 17 yaşında olan kızını yaklaşık 3 yıl istismar etmekten yargılanan 44 yaşındaki H.D., 30 yıl hapse mahkûm edildi.
Yerel seçimle ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "YSK mahkeme sürecini adeta patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır" dedi.
CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Taşcıer Ankara İl Seçim Kurulu AKP’nin kalan 14 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımı itirazını reddettiğini aktardı.
Şişli'nin yeni başkanı seçilen Muammer Keskin, kendisini kutlamak için çiçek ve hediye gönderecek olanlara Türk Onkoloji Vakfı ve KAÇUV'na bağış yapmaları çağrısında bulunarak, "Umuda destek olalım her gün bahar olsun" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı birçok birimin Ankara'dan İstanbul'a taşınacağı iddia edildi. Yerel seçimler nedeniyle değişikliklerin beklemeye alındığı, duyurunun gelecek hafta yapılabileceği öne sürüldü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, "1 Nisan'dan itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesinde rutin işler haricinde yapılan işlemlerin tümünün belediye ve 3. şahıslar yönünden hükümsüz olacağını şimdiden duyuruyorum" dedi.
AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, "Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düşmüş durumda. Sayım tamamen yapıldığında sonuçların değişeceği kanaatindeyiz, arkadaşlarımızın verdiği bilgi bu yönde" açıklamasında bulundu.
Gaziantep'te, pazar günü yapılan seçimlerde mevcut muhtarın oğlu tarafından muhtar adayı ve 2 kardeşinin öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 15 kişiden 7'si tutuklandı.