CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Sokak hayvanlarına verilecek mamaları, ilaçları, suyu ve sevgiyi siyasi bir propaganda aracı olarak mı görüyorsunuz?” dedi.
Yalova’ya bağlı Armutlu ilçesinde bulunan İhlas Tatil Köyü’nde bir dairede 52 seçmenin ikamet ettiğinin tespit edilmesi üzerine, CHP Armutlu Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya ve CHP Armutlu İlçe Başkanı Gönül Yıldırım, savcılığa ve ilçe seçim kuruluna suç duyurusunda bulunmuştu...
Mobilyacılar Sitesi'nde 5 Suriyeli işçinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin hazırlanan itfaiye raporu, işçilerin ölümüne neden olan ihmaller zincirini gözler önüne serdi.
Günlerdir süren kuvvetli yağış Batı Akdeniz'i olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre Antalya'da kuvvetli yağış sürecek. Peki İstanbul ve Ankara'da hava durumu nasıl olacak?
New York'un ünlü meydanlarından Union Square'de Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek gösterisi düzenlendi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.
Ege Bölgesi'nde bir dakika arayla iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye; Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 06.15'te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi MYK ve Parti Meclisi bugün (27 Ocak Pazar) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde yeni belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplanacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kuzey Irak’ta yaşanan saldırıyı değerlendirdi. Altun, saldırganların sivillerin arasına gizlenerek Türk askeriyle yerel halkın arasını bozmaya çalıştığını belirtti.
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provakasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili yaptığı açıklama "Hayırlı bir sonucu yakın bir zamanda belirleyeceğiz" dedi.
Aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen 10 milletvekili, akademisyen, hukukçuların da olduğu OHAL Hak İhlalleri Platformu, “OHAL’de Hak İhlalleri, KHK’lanan Yaşamlardan Geleceğe Bakmak” başlığıyla Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde panel düzenledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’daki fırtına ve hortum felaketleri ile ilgili rakamları açıkladı. Kurum, “2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 13 vatandaşımız yaralandı. 1 vatandaşımızın ise kayıp bilgisi var. 229 binada hasar tespiti yapılmış” dedi.
Suriye Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Türkiye teröristleri destekleyerek ve Suriye topraklarını işgal ederek Adana Mutabakatı’nı 2011’den beri ihlal ediyor” denildi.
Bursa Büyükşehir adayı tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bozbey Bursa'yı aldığında Bursa'ya hep beraber geleceğiz ve Bursa'da çığır açacağız" dedi.
CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, "CHP, 1998 Adana Mutabakatını hatırlattı. Hükümet duymazlıktan geldi. Aynı şeyi Putin söyledi, dün Hükümet buna hemen sarıldı. Ey Hükümet! Muhalefeti dinle, dış güçlere ram olmaktan kurtul!" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığının başlattığı “Sağlıklı Yaşam Araçları” projesinin durdurulması ve proje kapsamında görevlendirilen 150 şoförün ihbarname olmadan işten çıkarılmasıyla ilgili iddiaları, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Prespa Anlaşması'nın Yunan Parlamentosu'nda onaylanması hakkında "Makedonya'nın NATO ve AB üyelik süreçlerinin önünde bir engel teşkil eden sorunun ortadan kalkmasından memnuniyet duymaktayız" dedi.
Webtv üzerinden yayınlanan çekilişte Sayısal Loto numaraları 01, 10, 18, 29, 30 ve tekrar 10 olarak açıklandı. Yayından sonra çekilişin aslında Şans Topu’na ait olduğu ortaya çıktı.
Seçim güvenliğine ilişkin tedbirlerin şimdiden alınmaya başlandığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugüne kadar hiçbir seçimden sonra sonuçlara etki edecek bu çapta bir itiraz vuku bulmamıştır" dedi.
Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında tahliye edilen Vakfın Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ün duruşma savcısının itirazı üzerine tekrar tutuklanmasına karar verildi.