CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ithal edilip Bursa'nın 15 ilçesindeki 300'ün üzerinde işletmeye gönderilen koyunlarda veba hastalığı görüldüğünü kaydetti.
FETÖ'nün darbe girişiminde helikopterlerle İstanbul çevresinde kalkışmaya katılan ve bir kısmı daha sonra Yunanistan'a kaçan askerlerin yargılandığı davada, 3'ü ağırlaştırılmış olmak üzere 6 sanık müebbet, 3 sanık ise çeşitli oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü. Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıma kararına tepki gösterdi.
Bir spor programında Boşnaklara hakaret ettiği iddia edilerek hakkında "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında ilk duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle zorla getirme kararı verildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda FETÖ şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonda 11'i pilot 3 albay, 2 yarbay, 4 yüzbaşı, 5 üsteğmen olmak üzere 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala hükümete yakınlığıyla bilinen ORC araştırma şirketinin yaptığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. ORC'nin son anketine göre, Mehmet Özhaseki'nin Ankara'da karşılığı bulunmuyor.
Antalya’da hortumdan zarar gören TARSİM’li üretici destek alırken sigorta yaptıramamış olanları hatırlatan CHP’li Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısına “Sigortası olsun olmasın tüm üreticilerin zararının karşılanması düşünülmüyorsa, düşünülen planlama nedir?” diye sordu.
Cemal Kaşıkçı cinayetini araştırmak için Türkiye'ye gelen BM Özel Raportörü Agnes Callamard, AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ile görüştü.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, iktidar tarafından art arda ertelenen grevleri Meclis gündemine taşıdı.
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, "Bu kentte yüzlerce yıldır kadınlar inanılmaz bir destan yazıyorlar. O nedenle bir kadın şehri İzmir. Ve ben inanıyorum, Türkiye de kadınlarla değişecek, kadınlarla ileriye gidecek" dedi.
Gece saatlerinde bakım ve onarım çalışması nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatılan Avrasya Tüneli, çalışmanın sona ermesiyle yeniden ulaşıma açıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “ABD, Türkiye’ye rağmen adım atmanın Türkiye’nin beklentilerini karşılayarak iş yapmaktan daha maliyetli olduğunu ne kadar hızlı kavrarsa kendisi için o kadar iyi olur. Zira Türkiye hiçbir alanda alternatifsiz değildir.” diye konuştu.
Hava-Sen adlı sendikayı kuran pilot ve kabin görevlilerini işten çıkaran Türk Hava Yolları (THY) tazminat ödemeye mahkûm edildi. Bakırköy 11. İş Mahkemesi, çalışanların performans yetersizliğinden ötürü değil, sendikal nedenle sözleşmenin feshedildiğine hükmetti.
Kayseri'de, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, devrildi. Kazada 24 kişi yaralandı.
"Martı projesi" İBB tarafından revize edildi. Buna göre projede martı formunda tasarlanan iskele kaldırıldı. Yerine Osmanlı tarihi ve geleneksel mimariden esinlenen klasik terminal binaları inşa edilecek. Trafiğin yeraltına alınmasından da vazgeçildi.
Adalet Bakanı Gül, "Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak" açıklamasında bulundu.
Daha önce lise öğrencilerine umre, çocuklara kıldıkları namaz sayısına göre hediye bisiklet kampanyası ile gündeme gelen AKP’li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, seçim kampanyasına başlamadan Molla Ahmet lakaplı Ahmet Özyıldız’ı ziyaret etti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesinde nohut üretimi yapılan köylerde üreticilerin sorunlarını dinledi. Köylülerin tohumunu 10 TL’ye aldığı nohutu, tüccara 2 -2,5 TL’ye satamadığını belirten Gürer, “Yanlış politikaların örneği Çamardı ilçemizin köylerinde yaşanıyor" dedi.
TÜİK, Türkiye'nin nüfusunun 31 Aralık 2018 itibariyle 82 milyon 3 bin 882 kişiye yükseldiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı atandı.
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin öldürülmesinin üzerinden 40 yıl geçti.