ABD'li papaz Andrew Brunson hakkında hazırlanan iddianame kapsamında incelenen USB bellek ve cep telefonundaki bazı dijitaller 'misyonerlik adı altında illegal faaliyet' olarak nitelendirildi.
CHP Milletvekili Ayhan Barut, Çukobirlik'in Mersin Yolu üzerindeki entegre tesisinin satış ihalesini Meclis gündemine taşıdı. Barut, Mersin Yolu üzerindeki 550 dönümlük arazi, fabrika, gayrimenkul ve makine satışıyla gündeme gelen Çukobirlik'in yok edilmemesini istedi.
ABD ile kriz yaşayan Türkiye, AB üyeliği yolunda reformlara hız verme kararı aldı, Reform Eylem Grubu 3 yıl sonra toplandı. Ancak uzmanlara göre Ankara AB rotasına zorunlu olarak girdi ve karşı tarafta aynı arzu yok.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sağanak yağış uyarısı yaptı. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmediği bildirildi.
Yüzde 55 hissesi 2005’te Suudi bağlantılı Oger Telecom’a satılarak özelleştirilen ve borç batağından kurtulamayan Türk Telekom ’da yeni bir dönem başladı. Şirket şimdi Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’nın kuracağı girişim şirketine devredilecek.
ABD ile yaşanan kriz üzerine Iphone satışlarını durdurduğunu açıklayan BİM Birleşik Mağazaları A.Ş’nin geçen aylarda “lisanslı” diyerek sattığı APPLE marka kulaklık, adaptör, USB kablo gibi telefon aksesuarlarının taklit olduğu ortaya çıktı.
Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki evinde ele geçirilen el yazması Tevrat’ın sadece sinagoglarda bulunması gereken çok önemli bir eser olduğu belirlendi. Mali polis, bu çok değerli Tevrat’ın Oktar grubunun eline nasıl geçtiğini araştırıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Et ve Süt Genel Müdürlüğünce ithal edilen ve Ankara Gölbaşı ilçesindeki işletmeye getirilen hayvanlardan şarbon vakası görülen 146'sının Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre imha edildiğini belirtti.
Türkiye'de bir yıl tutuklu kalan gazeteci Deniz Yücel 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı.
96 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz, Türk ordusunun zaferiyle sonuçlandı.
15 Eylül’de ilk celpten yararlanacakların silah altına alınacağı bedelli askerlik başvuruları rekora imza atarak 26 günde 405 bini aştı. 3 Ağustos’ta başlayan bedelli başvuruları 3 Kasım’a kadar yapılabilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medya Oscarları Ödül Töreni'nde konuştu.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i kabul etti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftasının 96. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Vatan Caddesi'nde yapılacak tören sebebiyle trafiğe kapatılacak yolları açıkladı.
Eski HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında, terör soruşturması kapsamında 3 ayrı suçtan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada "zorla getirme" kararı çıkartıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
THY, 29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul'un yeni havalimanına taşınmasının belgesel haline getirilmesi için National Geographic ile görüşmelere başladı.
Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla düzenlenen 4. Reform Eylem Grubu Toplantısı sona erdi.
Ankara'da polis imdat hattını arayarak ailesi tarafından zorla evlendirilmek istendiği ihbarında bulunan 14 yaşındaki kız çocuğu, polisin operasyonuyla düğün salonundan kurtarıldı.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ortaya çıkan şarbon vakasını Tarım ve Orman Bakanı’na sordu.