Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kaldırılan kurul, komisyon ve komitelere mevzuatta verilen görev ve yetkilerin hangi kurum ve makamlar tarafından kullanılacağı belirlendi.
Oyuncu Sibel Kekilli, "Türkiye kökenli olmam nedeniyle Almanya'da daha az ve daha farklı roller aldığımdan eminim" dedi.
Aydın'ın İncirliova ilçesinde 10 yaşındaki E.T.'ye cinsel istismarda bulunduğunu suçlamasıyla gözaltına alınan Mehmet A. ile oğlu Halil İbrahim A. tutuklandı. Yapılan araştırmada baba ile oğlunun iddiaya göre intikam amaçlı bu korkunç olayı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.
FETÖ’nün "mahrem imamları" ile haberleştikleri belirlenen 5'i aktif görevde olan 27 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.
HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül için aldığı yaptırım kararına tepki gösterdi. Yılmaz, "Karar Türk yargısına yersiz müdahaledir, derhal geri alınmalı" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve AKP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Çorlu tren kazasına ilişkin önergenin reddedilmesi üzerine Twitter'dan atıştı.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, ABD'nin Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'na yönelik yaptırım kararına tepki göstererek, "ABD yönetiminin kararı akıl tutulması, basiretsizliktir" ifadesini kullandı.
MİT TIR'larına ilişkin belgeleri kamuoyuna sunduğu iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru reddedildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'nu ziyaret edecek.
ABD'nin Adalet Bakanı Gül ve İçişleri Bakanı Soylu'nun Rahip Brunson'un tutukluluğunda rol oynadıkları gerekçesiyle ülkeye girişlerini yasaklaması ve varsa mallarına el konulacağına ilişkin kararının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi, Beyoğlu Sütlüce'de geçen hafta çöken 4 katlı bina ile ilgili hazırladığı 'Ön Teknik Değerlendirme Raporu'nu açıkladı.
Türkiye’de 142 kişinin öldüğü Diyarbakır HDP mitingi, Suruç ve Ankara 10 Ekim katliamlarının talimatını veren IŞİD’in Türkiye emiri “Ebubekir” kod adlı İlhami Balı’nın şubat ayında tutuklanan eşi Hülya Balı’nın ifadesi ortaya çıktı.
ABD'nin hakkında yaptırım kararı aldığı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "ABD'de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım, ne bir tek kuruş param da yoktur" dedi.
İstanbul Mali Suçlar ile Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kendisine ve grubuna yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Adnan Oktar'ın ifadesi ortaya çıktı: "Suç örgütü değiliz, iyi niyetli arkadaş grubuyla yaşıyoruz ve mehdi değilim."
ABD'nin Rahip Brunson'ın serbest bırakılmaması gerekçesiyle İçişleri ve Adalet Bakanı'nın ABD'ye girişlerini yasaklaması kararı üzerine Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
ABD'nin yaptırım kararı sonrası AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak açıklama yaptı.
Ankara 11’inci İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ankara Adliyesi’nin yıkılarak ulaşım transfer merkezi olmasına karşı açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Yüksekova'da hayatlarını kaybeden astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için memleketleri Sivas'ta cenaze töreni düzenlendi.
Anayasa Mahkemesi, 2 fezlekesi nedeniyle TBMM'de dokunulmazlığı kaldırılarak 2017'de tutuklanan Meral Danış Beştaş'ın tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiasını haklı buldu.
Sağlık Bakanlığı'nca, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı 2 doktorun istifasının onaylandığı, doktorların hastaların mağduriyet yaşamaması için ayrılışlarını geciktirdikleri belirtildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonla görüştü.