Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Newroz konuşması nedeniyle yargılandığı davada savcı, "örgüt propagandası"ndan hapis cezası istedi. Avukatına göre davada karar çıksa bile Demirtaş'ın adaylığını etkilemeyecek.
Fatih Belediyesi'nde yapılan seçimde yeni başkan Hasan Suver oldu
Üniversitelerin bölünmesi için hazırlanan kanun tasarısı kapsamında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılarak yeni bir üniversite olmasına yönelik tasarının geri çekilmesi için öğrencilerin mücadelesi devam ediyor.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye'nin dört bir yanında kutlanacak.
Ankara’da 1 Mayıs kutlamaları Tandoğan Meydanı’nda saat 13:00'da gerçekleşecek.
Prof. Dr. Cem Say, hayatını kaybeden Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek'in ardından darbe günlükleri yalanını yazdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu.
Sarıyer ilçesine bağlı Ayazağa’da yüzlerce kişi önceki gün mahalledeki tapu sorununa dikkat çekmek için sokağa çıkarak eylem yaptı. Eylem yapan halk, AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın kendilerine tapu verilmesine engel olduğunu iddia etti.
Gazi Üniversitesi'nde bugün de üniversitelerin bölünmesini öngören yasa tasarısına karşı eylem vardı. Katılımın yoğun olduğu eyleme akademisyenler de destek verdi.
ODTÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu, bilimsel sosyalizmin kurucularından Marks’ın 200. doğum yıl dönümü dolayısıyla yapılan heykelin açılışını, öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdi.
Şerife Boz, darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak kamyonuyla Taksim'e çıktığına ilişkin haberin kurgu olduğuna yönelik iddialara "Şehit aileleri yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar" diyerek yanıt verdi.
CHP Karabük Gençlik Kolları, 1 Mayıs Salı günü saat 14.00'da Karabük Eski Belediye Önünde toplanacağını açıkladı.
Yüksek Seçim Kurulu'nun, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı takvime göre seçim süreci bugün başladı.
Emekçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'de İstanbul'da Maltepe miting alanında toplanacak.
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde aday adayı olmak üzere görevinden istifa eden eski Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın birer neferiyiz" dedi.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğününün yapıldığı Moda Deniz Kulübü’nde yaşananlara dair kamera görüntüleri ortaya çıktı.
CHP Sözcüsü, Parti Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, mevcut iktidarı “2 lobi, 1 hobi iktidarı” diye tanımladı. İktidarın Türkiye’yi faiz ve ithalat lobilerine teslim ettiğini öne süren Tezcan, iktidarın yolsuzluğu da hobi olarak yaptığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile baş başa görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, içerisinde İstanbul ve Gazi gibi köklü üniversitelerin de bulunduğu üniversitelerin bölünme yasa tasarısına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş’ta Büyük Esma Sultan Ortaokulu ve tarihi sarnıcın bulunduğu parselin altını otoparka çevirdi. Tarihi sarnıç için risk yaratan bu karara, Milli Eğitim Bakanlığı da farklı fonksiyonlar aynı alanda çakıştığı için karşı çıktı.
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Demirtaş duruşmaya SEGBİS ile katılmayı reddetti.