Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin harekatına destek için lokum dağıtan gruba ‘savaşın lokumu olmaz’ itirazında bulunan öğrenciler Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan 7 öğrenci, polis aracında işkenceye maruz kaldıklarını ve dayak yediklerini söyledi.
Sakarya'da IŞİD'e yönelik operasyonda örgütün Irak'ta faaliyet gösteren infaz timi üyesi 4 kişi yakalandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarda doğru analize dikkat çekerek bu konuda bazı değişikliklere gideceklerini açıkladı. Kaya, "Kadına yönelik şiddetin yeniden fotoğrafını çekiyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı’nın deizmin tartışıldığı çalıştayı “bilim dışı” ilan etmesine rağmen konunun bu tarihten önce ilahiyatçılar tarafından uluslararası bir sempozyumda gündeme getirildiği ortaya çıktı.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB üyesi 28 ülkenin dışişleri konseyi toplantısı sonunda Türkiye’ye yönelik eleştirel açıklamasının "sorumsuzca" olduğunu belirterek, "Siyasi ve insani hiçbir duyarlılık ve sorumluluk taşımayan bir açıklama bu." ifadesini kullandı.
CHP, 16 Nisan Referandumu'nun yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı oturma eylemi yaptı.
CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, 24 saat yayın yapacak “TRT Tarım Kanalı” açılması için kanun teklifi verdi.
Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesi bugün yapılıyor. Erzurum Şeker Fabrikası için teklif veren olmazken, Turhal Şeker Fabrikası satıldı.
İzmir'deki “Askeri Casusluk” adıyla bilinen davanın savcısı ve meslekten ihraç edilen FETÖ/PDY'den hakkında yakalama kararı çıkarılan Zafer Kılınç, Edirne'nin İpsala ilçesinde eşi ve çocuklarıyla birlikte Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı.
‘Çocuklar ölmesin’ diye çağrı yapan öğretmen Ayşe Çelik’in aldığı hapis cezası için verilen erteleme süresi 20 Nisan’da sona eriyor.
Tek adamlık rejimini getiren 16 Nisan referandumunun yıldönümünde alanlara inen CHP örgütleri, diğer siyasi partiler, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte demokrasi talebini haykırdı
PKK ve FETÖ adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis istenen ABD'li din adamı Brunson, FETÖ suçlamasını bir hakaret olarak kabul ettiğini söylerken, "İslami bir harekete katılmadım. İsa Mesih'e öğrenci yetiştirmek istiyorum. İnancım ve mezhebim böyle bir şey kabul etmezdi" dedi.
Başbakan Yıldırım 10.8 oranında gerçekleşen ocak ayı işsizlik rakamları için "Aralık ayı yüzde 10.4'tü, şimdi '0.4'lük artış var' diyorlar. Bu doğru ama bu veriler hep bir yıl önceki aynı döneme göre kıyaslanır" dedi.
Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Modern insanın buhranlarına cevap verebilecek yegane din olan İslam, proje terör örgütleri üzerinden yaftalanmaya çalışılıyor" dedi.
Özelleştirilme kararı verilen 14 şeker fabrikası için ihaleler yapılmaya devam ediyor. Bugün yapılan Erzurum Şeker Fabrikası için teklif veren olmadı.
Zeytinburnu'nda 2013 yılındaki Nevruz etkinlikleri nedeniyle düzenlenen mitingte yaptıkları konuşma nedeniyle "Terör örgütü propagandası yaptıkları" iddia edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yargılandıkları davaya devam edildi.
CHP Parti Sözcüsü PM üyesi Bülent Tezcan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 16 Nisan referandumun yıl dönümü dolayısıyla mühürsüz oy pusulasına ilişkin açıklamalarda bulanan Bülen Tezcan: “1 yıl geçmesine rağmen referandumun meşruiyet sorunu bitmemiştir” dedi
Başbakan Binali Yıldırım bugün Hurşit kayalıklarına dikilen Yunan bayrağının indirildiğini açıkladı. Yunan basını da gelişme gelişmeyi duyurdu. Yunan Savunma Bakanlığı kaynaklarının 'fotoğrafları araştırıyoruz' dediği iddia edildi.
Başakşehir Kayaşehir'de kontrolden çıkan hafriyat kamyonu, karşı şeritte seyreden İETT otobüsüne çarptı.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla görüştü. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın açıklamasından konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'nin yeni üyelerle birlikte NATO'nun genişlemesinden yana olduğunu söyledi.
Rize'nin Pazar ilçesi Şendere köyünde oturan Basri Solak, yeterli arazi olmadığı gerekçesiyle babaevinin çatısına taşıyıcı kolonları yerleştirdiği evi, onun da üzerine 2 katlı diğer evi inşa etti. Yamacın gerisine doğru sıralı evler, görenleri şaşırtıyor.