Kendisine 3 yıl boyunca tecavüz eden Nurettin Gider’i öldüren Nevin Yıldırım’a indirimsiz müebbet hapis cezası verildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mehter takımı, İstiklal Marşı'nı ilahi gibi söyledi ve marş, kabulü nedeniyle düzenlenen anma gecesinde tasavvuf musikisi korosu eşliğinde okundu.
Türk Dışişleri Bakanlığı, "Afrin'de olan bitenler kabul edilemez, en kuvvetli şekilde kınıyoruz" diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel'i terörle suçladı. Bakanlığın açıklamasında "Olan bitene terör örgütlerinin merceğinden bakma eğilimini sürdürmelerini son derece yadırgıyoruz" denildi.
Çiftlik Bank ile 77 bin kişiden 511 milyon lira toplayan Mehmet Aydın’ın, paraları gönderdiği KKTC’deki Fame Game adlı şirket, 30 santimlik bir posta kutusu şirketi çıktı.
İstanbul Gazi Mahallesi'nde polisin dur ihtarına uymadığı iddiasıyla 35 el ateş edilerek öldürülen gençlerin davası dün görüldü. Polislerin 'tekerleğe ateş ettik' iddiasına aileler tepki gösterdi: "Tekerleklere ateş ettilerse oğluma kim sıktı?"
Doğan Holding bünyesindeki gazete ve TV kanallarının Demirören Grubu'na satılmasıyla ilgili Doğan Holding'den KAP'a açıklama geldi.
Tutuklu bulunan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın Newroz mesajları yayımlandı.
MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencisi Neşe Altınel, bitirme tezi olarak İstanbul'un yaygın ulaşım aracı metrobüsü seçti.
Eski Taraf Gazetesi'ndeki "Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" başlıklı haberi yazan Mehmet Baransu ve dönemin yazıişleri müdürü Murat Şevki Çoban'ın yargılandığı davada mahkeme, Baransu'nun son savunmasını yapması için süre vererek duruşmayı erteledi
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu ülkenin barışa ihtiyacı var, bu ülkenin kardeşliğe ihtiyacı var, bu ülkenin demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacı var. Eğer bunları elinizin tersi ile iterseniz, Kürtleri yok sayarsanız kaybedersiniz" dedi.
18 Mart Çanakkale Zaferi'ni bahane eden bir grup gerici Kocaeli Üniversitesi yerleşkesinde 'Tek çare İslam' pankartıyla yürüdü. İlerici, sosyalist, muhalif öğrencilerin etkinliklerine saldıran polis, küçük gerici gruba refakat etti.
Kocaeli'de IŞİD'e yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan 8 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü celsesi Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Türkiye'de son dönemin en önemli dolandırıcılık olayının yaşandığı Çiftlik Bank ile ilgili önemli bilgiler gelmeye devam ediyor. Uruguay basını, topladığı paralarla kendi ülkelerine kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın ülkeden ayrıldığını öne sürdü.
Gazeteci Sabahattin Önkibar'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi konu alan, "Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey" adlı kitabının dağıtımının durdurulması ve dağıtılanların toplatılması kararı verildi.
1 Haziran 2013'te Kızılay Meydanı'ndaki Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'a verilen ve paraya çevrilen 10 bin 100 lira ceza kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Ceza 15 bin 200 liraya yükseltildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AKP'nin su ve ormanlara yeni bir saldırı başlattığını söyledi.
E-Nüfus Sendikası Genel Başkan Ali Kart, Türkiye genelinde 9 bin 700 personeli bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren çipli kimliklerin yanı sıra ehliyet ve pasaport vermeye başlayacağını, ancak yetersiz altyapı ve iş yükünün büyük sorun yaratacağını söyledi.
Her yıl dünyanın birçok yeri 21 Mart tarihinde Nevruz'u kutluyor. Bazı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanan Nevruz genel olarak bahar bayramı olarak kutlanıyor. Peki Nevruz nedir? Nevruz Bayramı ne zaman, nerede ve neden kutlanır?
Kırşehir valisi Necati Şentürk 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma törenine katılacak bir grup genci yolcu ederken balkondan elinde 'zülfikar' kılıcı ile kalabalığı seslendi
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen “Bir Efsanedir Çanakkale” adlı oratoryosu izleyenlere duygu dolu dakikalar yaşattı
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank sisteminde çok sayıda TSK mensubunun da mağdur edildiği ortaya çıktı.