Pendik'te, üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a (21) bindiği minibüste şort ve dekolte tişört giydiği gerekçesiyle yumruklu saldırıda bulunan Ercan Kızılateş, 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Kızılateş tahliye edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kuru üzümün kilogram fiyatının 4 liranın altına düşmeyeceğini belirterek, ''Sizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Üzümünüzü sınırsız alacağız" dedi''
1 milyonu aşkın kişinin fişlendiği, 650 bin kişinin gözaltına alındığı, 50 kişinin idam edildiği, Meclis'in feshedildiği, insanların işkencelerden geçirildiği 12 Eylül darbesinin üzerinden 37 yıl geçti.
İzmir'de bir okula yeni atanan okul müdürü, okul üniforma takımında yer almasına rağmen kız çocuklarının etek, şort ve şort etek giymesini engellemek istedi.
Çete tarafından Halep’teki ailelerinden ayda bin liraya kiralanıp İstanbul’a getirilen Suriyeli çocuklara dilencilik yaptırılıyordu. Çeteyi çökerten polis 36 çocuğu kurtardı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu yarın askeri birliğine teslim olacak.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ağaçların gece yarısı operasyonuyla katledildiği ODTÜ yolu için TBMM’ye araştırma önergesi verdi
İçişleri Bakanlığı illere gönderdiği bir genelgeyle asker cenazelerinde Itri’nin ''Tekbir''inin çalınacağını ifade etti.
188 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatları, iki eğitimcinin ilk duruşmasına iki gün kala gözaltına alındı.
BM İnsan Hakları Komiseri Zeyd Raad Al Huseyin, Türkiye’deki OHAL’in bu dönemin sonunda tekrar uzatılmamasını isterken, AKP hükümetine Arakan ve diğer yerlerdeki insan hakları hassasiyetini kendi ülkesinde de gösterme çağrısında bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin sonlandırılması gerektiğini söyledi.
Aralarında Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Emre İper'in tutuklu bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tahliye çıkmadı. Bir sonraki duruşma 25 Eylül 2017'ye ertelendi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştüğüne dair iddiaları yalanladı.
İzmit Topçular Mahallesi'nde darbe girişiminin yıl dönümünde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından açılışı gerçekleştirilen anıt ve Recep Tayyip Erdoğan büstü kaldırıldı.
FETÖ/PDY'ye mensup oldukları tespit edilerek kamu görevinden ihraç edilen ve haklarında suç duyurusunda bulunulan eski MİT personeli ile bunlarla ilişkileri tespit edilen kripto imamlara yönelik operasyonda, 63 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
ODTÜ ormanındaki ağaç kıyımını inceleyen Orman Mühendisi Ahmet Demirtaş: ODTÜ kendi ormanına sahip çıkmadığı ve buna göz yumduğu için suç işlemiştir. Büyükşehir Belediyesi damgasız ağaçları kesip başka yere taşıyarak suç işlemiştir.
Cumhuriyet Savcılığı, Salih Zeki Çakıroğlu hakkında ’Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.
Malatya'daki darbe girişimi davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Ara kararda Mahkeme Başkanı İzzettin Duman, tutuklu 27 sanığın, tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 6 Kasım 2017'ye erteledi.
Siirt merkeze bağlı Aktaş Köyü'nde çocukların boş arazide bulup köye getirerek kapağını açtıkları varilden yayılan gaz nedeniyle zehirlenen 40 kişi hastanelere kaldırıldı.
Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren damadı Cemil Karanfil İzmir Konak’ta İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.
Cezaevlerindeki öğrenci tutuklu ve hükümlü sayısı AKP döneminde, tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Adalet Bakanlığı, 2016 sonunda cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısının 69 bin 301 olduğunu açıkladı.