Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya müftülere nikah yetkisi verilmesinin laikliğe aykırı olmadığını söyledi.
Dünyada güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar olarak IŞİD ve iklim değişikliği algılanıyor. Yapılan ankete göre Türkiye'de ise en büyük tehdit ABD'nin politikaları görülüyor.
CHP'li Onursal Adıgüzel’in cezaevlerindeki çocuklara ilişkin yaptığı bilgi edinme başvurusuna gelen cevapta, cezaevlerinde 12-17 yaş arası 2 bin 800 çocuk olduğu açıklandı.
Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun mevkiinde bir teknenin battığı 3 kişinin kaybolduğu teknedeki 8 kişinin kurtarıldığı öğrenildi.
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.
İzmir'de, eski eşi Filiz Aktaş'ı öldürüp, kaçarken 1 polis memurunu yaralayan Hayri Özel'in yargılandığı davada, genç kadının ortak çocuklarına kötü muamele yaptığı iddiasını haksız tahrik sayan mahkeme heyeti, 20 yıl hapis cezası verdi.
15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın ikinci celsesi başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na İzmir’in tarihi ve kültürel miraslarının ortaya çıkarılması için bugüne kadar verdiği desteği ve buraların korunması için ne yaptığını sordu.
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, son dönemde gittikçe yaygınlaşan ve kullanım yaşı düşen uyuşturucu ticarete yapan kaçakçıların gelir vergisine tabi tutulmasını Meclis gündemine taşıdı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, erkek kardeşinin yardımcısını müsteşar olarak atadı.
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Mehmet Görmez'in Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan istifa etmesinin ardından ''Diyanet’e Görmez’den tehlikelisi gelmemiştir diye düşünüyorum'' dedi.
Ankara Valiliği, açık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek amaçlı eylemleri gerekçe göstererek 1 ay süreyle Ankara'da düzenlenecek gösterileri yasakladığını açıkladı.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde 1998 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşlara yapılan konut yardımı 19 yıl sonra geri istendi. Evlerine tebligat gönderilen depremzedelerden borçlarını 20 gün içinde ödemeleri istendi.
Yüksek Askeri Şura bugün toplanıyor. Geçen yıl general ve amiral kadrolarının büyük ölçüde boş kalması nedeniyle, albayların terfi şansı yükseldi.
İzmir Valiliği havai fişek kullanımını OHAL süresince yasakladı.
Atatürk büstüne saldıran Mehmet Malbora savcılığa verdiği ifadede olay günü uyuşturucu madde kullandığını söyledi.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları İcra Komitesi, Mescid-i Aksa'ya ilişkin son gelişmeleri ele almak için Türkiye'nin çağrısı üzerine İstanbul'da olağanüstü toplandı.
Avustralya'da ülke çapında yürütülen kapsamlı bir araştırma, 2016 yılında üniversite öğrencilerinin yarısından çoğunun en az bir kez cinsel tacize uğradığını ortaya çıkardı.
Polis, akrep tipi zırhlı araç ile Okmeydanı'nda bisikleti ile oyun oynayan 8 yaşındaki Suriyeli Raşid Oso'yu ezdi. Kanlar içinde kalan Oso hastaneye yetişmeden can verdi. Mahalleli aracın hızlı yol aldığını belirterek tepki gösterdi.
Gaziantep Valiliği tarafından alınan kent merkezinde açık alanda yapılacak her türlü toplantı, açıklama, kampanya, eylem gibi etkinliklere yönelik yasağın 1 ay daha uzatıldığı bildirdi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alınan Alipaşa ve Lalebey mahallerinde yıkım devam ediyor.