Halkın Kurtuluş Partisi, Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, 'suça yardım ve yataklık'’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 19.30’da Adalet Yürüyüşü sırasında hayatını kaybeden Hasan Tatlı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.
Emekli Büyükelçi Bilhan, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in sert açıklamalarıyla gündeme gelen Ankara-Berlin krizinin Türk ekonomisi açısından ciddi olumsuz sonuçlar doğurabileceğine işaret etti.
Kadıköy'de hafriyat kamyonunun altında kalan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın çatı kaplamasını yapmak için vinçle çıkartılan 6 işçi, sepet halatının kopması üzerine 10 metre yükseklikten düştü. İşçilerin 2'si öldü, 4'ü ağır yaralandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği büyük cami, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içine yapılıyor.
İstanbul Barosu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan taksilerde ses ve görüntünün kaydının yapılmasını zorunlu kılan genelgenin yürütmesinin durdurulması için harekete geçti.
Tunceli Valiliği, 16 Haziran'da aracı ile memleketine giderken, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan sonra şehit eden 6 PKK'linin, silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından yerleri tespit edildikten vurularak öldürüldüğünü açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Artık hiç kimse, Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının hiçbir hukuki temeli bulunmayan kısıtlamalara maruz bırakılmasına seyirci olmasını beklememelidir' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya ile yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, 'Bu açıklamaların yaklaşmakta olan Almanya seçimlerine yönelik iç siyaset yatırımı olduğunu düşünüyoruz' dedi.
Cumhuriyet gazetesi operasyonunda tutuklanan avukatlar Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için avukatlar 'Adalet Nöbeti'nin 16. haftasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bir araya geldi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda söz olarak KHK ile okulları kapatılan öğrencilerin OHAL Komisyonu'na başvuru yapamıyor olmalarını gündeme getirdi.
CHP, darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL'de geçen bir yılın bilançosunu çıkartan rapor hazırladı.
Adana'da bir gübre fabrikasında 2 kişilik vinç sepetine 6 işçi bindirilince ağırlığı taşıyamayan halat koptu. 3 işçi yaşamını yitirdi.
CHP'li Gürsel Erol, Tunceli'de 'Terörü protesto ve öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma yürüyüşü' yapacaklarını belirterek, ''Bu ölüm hepimizi susmak yerine, kapalı yerde konuşmak yerine isyan etme noktasına getirdi'' dedi.
TBMM Başkanlık Divanı HDP'li Leyla Zana'nın milletvekilliğine düşürülmesine ilişkin talebi Meclis Karma Komisyonu'na iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen darbeci askerler ile avukatlarının taleplerini değerlendiren mahkeme, bunları oybirliğiyle reddetti.
Başbakan Yıldırım, ''Türkiye, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının işbirliği için bir fırsat olduğunu düşünmektedir ancak Rum tarafının tek yanlı adımları zamansız, tehlikeli ve çözümsüzlüğü teşvik eden özelliktedir'' dedi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, insan hakları savunucusu Alman vatandaşı Peter Steudtner’in Büyükada'da tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapıyor.
Bağcılar'da 6 ay önce biri 5 aylık diğeri 5 yaşındaki öz çocuklarını boğarak öldürdüğü iddia edilen Hatice Tiryaki (26) ilk kez çıktığı hakim karşısında gözyaşları içinde olay gününü anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Kazım Arslan, Şenal Sarıhan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ali Akyıldız, Kadim Durmaz ve Ünal Demirtaş Sincan’da tutuklu KHK mağdurları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı cezaevinde ziyaret etti.