Vatan Partisi Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Anıl Eren Y. FETÖ’den tutuklandığı iddia edildi.
Hayata Dönüş’ davası sanıklarından Binbaşı Zeki Bingöl’ün ifadesi Marmaris’ten SEGBİS’le alındı.
DBP eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır'daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Bulgaristan'la yaşanan krize ilişkin 'Bugünlerde Bulgaristan yine anlamsız sorunlar sıkıntılar çıkarma gayreti içerisinde' dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AKP’nin referandum çalışmalarına ilişkin verilen bilgileri dinledikten sonra, 'Ağırlığınızı büyük illere verin. Özellikle İstanbul’a' dediği öğrenildi.
'Hayır' kampanyalarına olan saldırlar devam ediyor. Bu sefer de Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde CHP tarafından referandumla ilgili billboarda asılan 'hayır' afişi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce indirildi.
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye dönmeyen 5 darbeci askere sığınma hakkı veren Norveç'e tepki olarak, Norveç Büyükelçisini Bakanlığa çağırdı.
Hayır’ kampanyası yürüten TMMOB önünde bir grup, eylem yaptı. TMMOB Başkanı Emin Koramaz, eyleme gelenlerin makam ve resmi araçları kullandığını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yapmış Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Ege Üniversitesi'ne vekil rektör atandıktan sonra, 9 dekanı görevden aldı.
İstanbul merkezli 17 ilde FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.
Danıştay, kimliği tespit edilmiş olmasına rağmen teslim alınmayan cesetlerin belediyeye veya mülki amirliğine gömülmek üzere teslim edileceğine lişkin yönetmeliği durdurdu.
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
YSK aldığı karar uyarınca, daha önce seçime 4 gün kala sandık kurulu başkanlarınca alınan oy pusulaları ve diğer malzemelerin bulunduğu seçim torbaları, artık seçim sabahı bina sorumlularınca alınarak sandık kurulu başkanlarına ulaştırılacak.
İzmir'in Bornova ilçesinde, 57 yaşındaki Tuncay Ç. tarafından taciz edildiği iddia edilen 9 yaşındaki Yağmur K.'nın kalp krizinden öldüğü İstanbul Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinlik kazandı.
50'den fazla siyasi tutuklunun başlattığı açlık grevi Şakran Cezaevi'nde 35 , Edirne Cezaevi'nde 26 , Sincan Cezaevi'nde 27 , Menemen Cezaevi'nde 15 ,Van Cezaevi'nde 13’üncü gününe ulaştı, Ermenek ve Osmaniye'de ki cezaevlerinde de grev sürüyor.
16 Nisan'da yapılacak olan referandumu halka anlatmak amacıyla yollara düşen Hayır'lı Konvoy'un bugünkü durağı Uşak oldu. Konvoy, Uşak'ta halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.
Başbakan Yıldırım: Hayır diyene tabii ki saygımız var. Hayır diyenler terörist değildir. Ama teröristlerin, Türkiye düşmanlarının Hayır dediğini görelim.
CHP'li Yılmaz, yoksullara ve alt gelir grubuna yönelik konut ihtiyacının karşılanması ve plansız yapılaşmaya çözüm üretmek için kurulan TOKİ’nin, kentleri ranta, denetimsizliğe ve özel şirketlerin tekeline teslim eden bir yapıya dönüştüğünü belirtti.
Türkiye'de 5 milyon 238 bin 806 kişinin farklı illere göç ettiği tespit edildi.
Kamuoyu araştırmalarıyla bilinen Adil Gür’ün sahibi olduğu A&G Araştırma Şirketi adına İzmir'de ‘evet’ oyu kullanılması çağrısı yapan broşürler dağıtılıyor.
Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili görülen duruşmada mahkeme, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 16 Mayıs'a ertelendi.