Son dönemde HDP'ye yönelik gözaltılara ilişkin Aysel Tuğluk bugün basın toplantısı düzenleyecek.
Anayasa Mahkemesi, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 299. maddesinin iptal istemini oy birliğiyle reddetti.
Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nda bu akşam oynanacak Beşiktaş-Kayserispor Ziraat Türkiye Kupası maçı nedeniyle stat çevresindeki yollar trafiğe kapatılacak.
HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, yurttaşların gösteri ve yürüyüş hakkını kısıtlayan Anayasa’nın 98’inci İç Tüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddelerinin araştırılması için teklif verdi.
Yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün yaşamını yitirmesine neden olan ile 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Rüzgar Çetin’in dosyası İstinaf Mahkemesi’ne geldi. İstanbul Bölge Adliyesi 19. Ceza Dairesi, yeniden yargılama kararı aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'seferberlik ilanına' ilişkin CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan açıklama geldi. Altay, 'Cumhurbaşkanı bu açıklamasıyla Türkiye Cumhuriyetinin bir savaş halinde olduğunu iddia etmiştir' dedi.
Beşiktaş’ta 37’si polis 44 kişinin yaşamını yitirdiği, 155 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürdürülürken, 2 bombacının kimliğinin belirlendiği bildirildi.
Çekmeköy'de boş bir binanın bahçesinde bulunan eski bir el bombası kontrollü patlatmanın ardından emniyete götürüldü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulundu
CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti teşvik edip, meşrulaştırdığı için 'Cesur Yürek' dizisinin yayından kaldırılmasını istedi.
Rusya'nın Suriye'deki izleme merkezi, militanların, Halep'ten ayrılmaları yönünde varılan anlaşmayı bozup tahliye için kullanılması planlanan otobüslere ateş açtığını duyurdu.
İşçi alacağı ve işe geri alım gibi konularda dava öncesi 'arabuluculuk' dönemi geliyor.
Başbakan Binali Yıldırım'la görüşen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, darbe davalarına bakacak avukatlarının alacakları ücrete zam yapılmasını talep ettiklerini, Yıldırım'ın da bunu sıcak baktığını söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep'i özgürleştirirken sivillere zulüm yaptığına dair iddiaların bağımsız sivil toplum tarafından teyit edilmediğini vurguladı.
Esad güçlerinin Halep’te yeniden hâkimiyet sağlamalarının ardından, İstanbul’da katılımın düşük olduğu bir miting düzenlendi. O mitinge skandal ifadeler damga vurdu. Konuşmada, 'En kısa zamanda halifemizi seçmeliyiz' sözlerine yer verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 32. kez muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından terörle mücadele konusunda 'Tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum' ifadesini kullandı.
Uzun süredir tepki çeken uygulamanın, şikayetlerin artması nedeniyle yeniden gözden geçirileceği belirtiliyor.
Araç muayene ücretleri, 1 Ocak 2017'den geçerli olmak üzere zamlanacak. Buna göre yıl başından itibaren otomobil muayene ücretleri 191,16 liradan 198,24 liraya çıkacak.
Cemaat 7 Şubat 2012 MİT ve 17/25 Aralık 2013 soruşturmalarında AKP ve Erdoğan’a yönelik niyetini açık ettiği halde 248 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan darbe girişiminin neden önlen(e)mediği en meşru sorudur.
MHP eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yeni Anayasa taslağındaki Cumhurbaşkanı adayı seçiminde "Doğuştan Türk olma' şartının aranmasına dikkat çekerek, taslakta Rumelilerin Türk olarak görülmediğini belirtti.
Suriye'nin Halep şehrindeki çatışmaların durdurulması için dün akşam sağlanan ateşkesin ardından gözler tahliyeye çevrildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Gecikmeler oldu, engellemeler oldu. Gece boyunca değişik yerlerden bazı taciz atışları oldu'