“Bir tuğla da sen koy” gibi kampanyalarla ÇYDD’nin merhum başkanı Türkan Saylan’ın hayırsever bağışları ile yaptırıp, devlete devrettiği okul ve yurt binalarını ‘gizlice’ yıkıp, yerine imam hatip yapıldığı ortaya çıktı.
Validebağ Korusu’nda millet bahçesi projesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itirazı sonucu kaldırılan yürütmeyi durdurma kararı yeniden alındı.
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi’nin, gerçekleştirdiği söylenen insan kaçakçılığını ortaya çıkaran konsolosluk çalışanlarına ceza verildi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kurum olarak yapıcı, yararlı, ufuk açıcı eleştirileri kimden gelirse gelsin önemsediklerini ve dikkate aldıklarını belirterek, "Ancak milletimizin dini ve sosyal hayatına, insanlığın huzur ve geleceğine hizmet eden teşkilatımızın mesnetsiz ithamlarla yıpratılmaya çalışılması asla kabul edilebilir bir tutum değildir" dedi.
Assos Antik Kenti'nde kaya ıslahı için bir süredir devam eden çalışma tepki çekti. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği suç duyurusunda bulundu. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, düşen kayaların can ve mal güvenliğini riske attığı vurgulandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün basın toplantısı gerçekleştirecek.
Süleyman Soylu'nun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun polis teşkilatının emeklileri ile yaptığı buluşmadan rahatsız olduğu öne sürüldü.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 799 bin 727'ye yükseldi. Vaka sayısı ise 234 milyon 661 bin 346 oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerden gelen yoğun talep üzerine yapımını tamamladığı ve grafitilerle süslediği Başkent’in ilk betonarme Kaykay Parkı’nın kapılarını açtı.
BTK, lira üzerinden belirlenen hizmet alımı kapsamında dolar üzerinden sözleşme imzaladı. Şirkete 2018 ve 2019’da 1,8 milyon dolar ödeyen idare, 2020’de yılında ödediği ücreti 2,3 milyon dolara çıkardı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Yunanistan Savunma Bakanı’nın Fransa ile yaptıkları savunma anlaşmasının deniz yetki alanlarını da kapsadığı yolundaki açıklamasına yanıt verdi.
Türk lirası mevduatında uygulama süresi sona eren stopaj indirimi 31 Aralık tarihine kadar uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin düzenlediği, “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, "Zirve, belediyelerin ve üreticilerin birlikte neler başardıklarını ve neler başarabileceklerini bu güzel buluşmada ortaya koyacak" dedi.
Elektrik satışı yapan 197 şirketten 37’sinin Elektrik Enerjisi Fonu adı altında tahsil ettikleri parayı devlete ödemediği, 18’inin de eksik ve gecikmeli ödeme yaptığı tespit edildi. Sayıştay raporunda şirket isimleri ve tahsil edilemeyen tutar gizlendi.
Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB') '1000 yeni taksi' teklifi UKOME tarafından 9. kez reddedildi.
Pandemi ile mücadele kapsamında onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren bilim insanlarından BioNTech kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci, koronavirüsün geleceği, varyantları ve güçlendirici aşı dozu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, iktdiarın 2018 genel seçimleri öncesinde vaatte bulunduğu milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek göstergenin henüz verilmemesini eleştirdi.
Artvin’in Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Faruk Saygın, okul ziyaretleri kapsamında Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yaptığı ziyarette girdiği sınıfta kendisine "hoş geldiniz" diyerek elini uzatan öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek sınıftan kovdu.
Orman Genel Müdürlüğü'nü denetleyen Sayıştay: Yangın eylem planları her yerleşim yeri için hazırlanmadı. Maden sahalarındaki izinsiz yapılaşmalara karşı herhangi bir işlem yapılmadı. Rehabilitasyon çalışmaları eksik.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 788 bin 923'e yükseldi. Vaka sayısı ise 234 milyon 115 bin 587 oldu.