Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağı duyurusu sonrası gelen görüntüleri değerlendirdi. Özlü, "Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki günlerde bir bedelinin olacağını düşünüyorum" dedi.
Adalet Bakanlığı, 4 Mayıs-10 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan hakim ve savcı adaylığı mülakatlarının, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ertelendiğini duyurdu.
Manisa’da 82 yaşında yaşamını yitiren bir vatandaşın ölüm belgesinde ölüm şekli “Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)” yazmasına karşın, defin işleminin ardından gelen kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.
İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı olan illerde ekmek dağıtımının başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla başladığını duyurdu
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sokağa çıkma yasağı süresince İstanbul'da açık olacak yerleri Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurdu.
31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı kararının ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı yaptığı açıklamada, yurttaşların ekmek konusunda tedirgin olmalarını gerektiren bir durumun bulunmadığını söyledi
İçişleri Bakanlığı, 31 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağı kararı aldı. 10.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına uyulmaması halinde çeşitli ceza ve yaptırımlar uygulanacak.
Hasta asistan, doktor şefi tarafından çalıştırıldı, en az 7 kişiye bulaştırdı.
Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında silah altındaki askerlerin terhisleriyle celp dönemi gelenlerin askere alınmalarının ertelenmesi düşünülüyor.
Covid-19 testi negatif çıkan İBB Darülaceze’nin 380 çalışanı, yaş almış misafirlerini riske sokmamak için 15 gün boyunca eve gitmeyecek ve kurumdan da dışarı çıkmayıp misafirlerine hizmete devam edecek.
İçişleri Bakanlığı, İstanbul, Ankara, İzmir dahil 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta bu gece 24.00'dan sonra 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada: Bugüne dek 2 bin 423 hastamız iyileşip taburcu edildi.
İstanbul'da koronavirüs önlemleri kapsamında yaya trafiğine kapatılan cadde sayısı artıyor. Saat 17.00 itibariyle Bağcılar meydan, Güneşli meydan ve 6 yürüyüş yolu yaya trafiğine kapatıldı. Daha önce de Esenler Dörtyol Meydanı ve Davutpaşa Caddesi kapatılmıştı.
Aile Sağlığı Merkezi'ne maske gönderdiği için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e sosyal medya hesabından teşekkür eden doktor Sibel Gören hakkında soruşturma açıldı.
İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, "Normal vefat etmiş vatandaşlarımıza nasıl davranıyorsak, koronavirüs nedeniyle vefat edenlere de aynı şekilde davranıyoruz. Yaratılan ‘korona mezarlığı’ algısı doğru değil" dedi.
İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin tahliye edilmesi olayında ismi geçen eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında “nüfuz ticareti” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgına yönelik çarpıcı uyarılarda bulundu. Özlü, salgının Türkiye'de yükselme döneminde olduğunu belirterek, "Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın" dedi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çağla Şikel’in FOX TV’deki programına canlı yayınla bağlandı.
Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle Libya'ya Türkiye Libya'ya sağlık malzemeleri gönderdi.
Saadet Partisi Demirci İlçe Başkanı Mehmet Önal koronavirüs (Covid19) nedeniyle hayatını kaybetti.
İBB, koronavirüs tedbirleri kapsamında, yolculuk sayılarının fazla olduğu metrobüs istasyonlarına termal kamera yerleştirdi. Ateşi yüksek çıkan yolcular, en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.