Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını hakkında yaptığı açıklamada yatak kapasitesi konusunda Türkiye’nin dünyada en iyi ülke olduğunu söylemişti. OECD verilerine göre ise 42 ülke arasında 31. sırada yer aldı.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kurallara uymayan illerin valilerine uyarıda bulunuldu. Bazı ilçelerde başlanan karantinanın bölgesel olarak birkaç ili içine alacak şekilde de uygulanabileceği kaydedildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Çin’de ortaya çıkıp kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla mücadelede başarıya ulaşmak için sosyal devlet anlayışına ihtiyaç olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemiyle ilgili bugün basın açıklaması yapacak.
Koronavirüs vakalarının sayısı dünyanın dört bir yanında yükseldikçe karşı karşıya kalınan sağlık krizinin boyutları büyüyor.
Tuzla TEM Otoyolu'nda güvenlik noktası oluşturan polis ekipleri, gerekli belgeler bulunmayan şehirlerarası otobüslerin giriş ve çıkışlarına izin vermedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşayan yurttaşlarla dayanışma için yardım kampanyası başlattı.
Türkiye devrimci hareketinin sembol isimlerinden Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş hastaneye kaldırıldı.
Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Bozcaada ilçesine koronavirüs tedbirleri kapsamında feribot sefer sayısı haftada iki güne düşürüldü.
Meclis Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor, ateş ve boğaz ağrısı belirtilerinin görülmesi üzerine koronavirüs testine tabi tutuldu. Test sonucu negatif çıkan doktor, tedbir amaçlı hastanede gözlem altında tutuluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı.
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilin valiliklerine yeni bir genelge gönderdi.
Antalya Valiliği İş-Kur aracılığıyla TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan personeli karantina hastanelerine gönderdi.
Hastaları tedavi etmeye çalışırken virüs kapan ya da karantinaya alınan aile hekimlerinin, rapor alsalar bile maaşlarında kesinti yapıldığı belirtildi.
Bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ın idamlarını engellemek için NATO üssünde görevli 3 İngiliz teknisyeni kaçıran Mahir Çayan ve arkadaşlarının, Kızıldere'de katledilişlerinin 48. yılı.
TIR şoförü Malik Yılmaz “Emekli, memur ve zengin değilim. İşçiyim, TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Ha senin lafınla açlıktan ölmüşüm, ha virüsten ölmüşüm. Ama beni bu virüs öldürmez, beni senin bu düzenin öldürür” dediği için göz altına alınmıştı, serbest bırakıldı.
Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan döndükten sonra Konya'daki 2 KYK yurduna yerleştirilenlerden 14 gün karantina süresi dolan ve 'Kovid-19' testi negatif çıkanların, Bilim Kurulu kararı sonucu evlerine gönderilmesi bekleniyordu ancak tahliyelerin ertelendiğini bildirildi.
Mehmet Cahit Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini Adil Karaismailoğlu’na devretti. Turhan’ın, görevden alınmasına ve yerine Bakan Yardımcısı Karaismailoğlu’nun atanmasına ilişkin sürecin perde arkası ortaya çıkmaya başladı.
Koronavirüse karşı önlem kapsamında' Evde kal' çağrılarını eleştiren TIR şoförü gözaltına alındı.
Diyanet’in, salgın sonrası erişime açtığı dijital kitaplarında, evlenme niyetinde olanların birbirlerinin mahrem yerlerine, ‘fikir verecek ölçüde’ bakabileceği belirtildi
Çinli uzmanlar, Çin'in COVID-19 salgınıyla mücadelede elde ettiği deneyimleri önceki gün başta Türkiye olmak üzere Batı Asya ve Kuzey Afrika ülkelerinden uzmanlarla video-konferans yoluyla paylaştı.