Medya Ombudsmanı ve RTÜK üyesi Faruk Bildirici, televizyonlardaki şiddeti özendiren ve kanıksatan, kadınlara karşı cinsiyetçilik yapılan yayınlarla ilgili uzman raporlarının RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından kurulda gündeme getirilmediğini açıkladı. Bildirici, “RTÜK’te de fiili ‘başkanlık sistemi’ başladı” dedi.
İstanbul Valiliği, kaydı olmayan 21 binden fazla göçmenin kentten çıkarıldığını açıkladı. Kentten çıkarılan kaçak göçmenler geri gönderme merkezlerine, Suriyelilerin de geçici barınma merkezlerine gönderildi.
Türkiye’yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayetinin faili Fedai Varan, Kırıkkale’deki cezaevinden Bolu’daki F Tipi ‘yüksek güvenlikli’ cezaevine nakledildi.
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) atamalara değinerek "Orduda başka istifa gelirse şaşırmayın, atama ve terfilerde kıdem ve liyakat dikkate alınmıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize’nin Güneysu ilçesinde çevrecilerin tepki gösterdiği bir açılışa imza attı.
Okul ve personel servisleri, taksi, minibüs, taksi dolmuş ile şehir içi arabalı vapur ücretlerinde zam oranları belli oldu. Taksi ve minibüs ücretlerinde yüzde 25, okul servis ücretlerinde yüzde 13'lük zam yapıldı.
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu tren faciasına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı'nın inceleme raporu yayınlandı.
Mersin Şehir Hastanesi’nden ‘Kürt kökenlileri işe aldığı’ gerekçesiyle kovulduğunu iddia eden AKP Yenişehir İlçe Başkan Yardımcısı Serap Kuştimur, “İşe alım listesi AKP il başkanlığından geliyordu” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapıldı.
İstanbul, Sultanbeyli’de silahlı iki grup arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2'si ağır 5 kişi yaralandı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, MAKS-2019 Havacılık ve Uzay Fuarı'nda bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Rusya'nın Vologda kentinde üretilen dondurmadan ikram etti.
İstanbul'da okul servisi ücretlerine yüzde 13 oranında zam yapıldı. En kısa mesafe 243 TL oldu.
Ekrem İmamoğlu'nun belediye bütçesinden yardımları kestiği Ensar, Önder, Okçular, Türgev ve Tügva'nın da aralarında yer aldığı 24 vakfın son yayımlanan 2018 raporuna göre belediyeden aldığı yardım miktarı; 308 milyon TL.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, “İsrafla Mücadele Genelgesi” yayımladı. Genelgede, ödeneklerin tahsis amacı dışında kullanılmayacağı, zorunlu olmadıkça ihaleye çıkılmayacağı ve belediye araçlarının özel amaç için kullanılmayacağı kaydedildi
Son iki ay içerisinde art arda meydana gelen orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan kül olurken, yangınları terör örgütü PKK üstlendi.
Avrasya Tüneli, Avrupa- Anadolu yönünde meydana gelen kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı. Ekiplerin çalışması sonucu yol trafiğe tekrar açıldı.
Fethullah Gülen'in Türkiye'de bulunduğu tarihler arasında şoförlüğünü yapan ve örgüt içerisinde 'üst düzey mahrem' konumda bulunan aynı zamanda FEM Dershaneleri Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Demircan'ın Üsküdar'da bulunan gaybubet evinde 22 Ağustos'ta eşiyle birlikte gözaltına alındığı açıklandı.
Konya’nın Ereğli ilçesinde, Alaaddin Karasu, boşanmak isteyen eşi Gülsüm Karasu’yu, başındaki eşarpla boğarak öldürdü.
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Merkez Yürütme Kurulu, Ankara’da aralarında Başkanlar Kurulu üyesi, İl ve İlçe Yönetim Meclisi üyelerinin de olduğu 36 kişinin Ulaş Bardakçı’yı andıkları için ifadeye çağrıldıklarını açıkladı.
Türkiye'nin Rusya’dan satın aldığı S-400 Hava Savunma Sistemi’nin ikinci bataryasına ait parçaların ikinci sevkiyatı bugün başladı.
1994’te İBB Başkanı seçilen ve İmamoğlu’nu tatil üzerinden eleştiren Erdoğan’ın, 5 yıl için toplamda 302 gün izinli olduğu ortaya çıktı.