CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer dün, şehit aileleri ve gazilere dini bayramlarda İl Sosyal yardımlaşmadan sağlanan desteğin kesildiğini, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının bir aileye gönderdiği resmi evrakla gözler önüne sermişti. Ardından hemen Niğde Valiliği açıklama yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Mor Efraim, Süryani Kadim Ortadoks Kilisesi’nin temel atma törenine katılacak.
Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi yapılması projesine karşı çıkan öğrenciler seslerini yükseltiyor.
Meteoroloji’den gelen son dakika uyarılarına göre Edirne ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul Avrupa Yakası'nın kuzey kesimlerinde, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Yazıcı’yı Genel Sekreter Yardımcısı, Sabriye Zuhal Bostan’ı Gıda ve Muhtarlıklar Daire Başkanı, Mansur Güneş’i de Güvenlik Müdürü olarak atadı.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında Bagok Dağı'nda çıkan çatışmada uzman çavuş Muhammet Ata Kıratlı (25) şehit oldu, 4 asker de yaralandı.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun Türkiye Milli Botanik Bahçesi’ne okçuluk tesisi yapmasına izin verildi. Bilal Erdoğan’ın Okçuluk Vakfı, federasyona verilen alanda ‘Fetih Kupası’ düzenledi.
Son devredilmelerin ardından gözler, çoğunluğu Ata yadigârı olan Ankara’nın simge mekânlarına çevrildi. Cumhuriyet Dönemi mimarisi olan ve çoğunluğu Atatürk ile özdeşleşen tarihi yapılar ya restore edilmek yerine tamamen yok edildi ya da özelleştirildi.
Siilivri Cezaevinde 400 gündür tutuklu bulunan CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem için CHP’li milletvekilleri basın açıklaması yaptı. Cezaevi önünde toplanan milletvekilleri ve partililer, sloganlar atarak Erdem’e destek verdi.
Hakkari Valiliği, 13 Mart 2016'da Ankara Güvenpark'taki 38 kişinin hayatını kaybettiği, 349 kişinin de yaralandığı bombalı terör eyleminde kullanılan patlayıcı maddeleri temin eden 1 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ataşehir Ferhatpaşa'daki kurban kesim alanını inceledi.
Hakkari'nin Derecik ilçesi kırsalında Irak sınırına yakın bir bölgede köylülere ateş açılması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. 1 Ağustos'ta meydana gelen olayda hayatını kaybeden kişinin Çemekurk köyünde yaşayan 14 yaşındaki Vedat Ekinci olduğu öğrenildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ''Beklentilerimizin karşılanmadığını anladığımız halde güvenli bölge konusunda gerekli adımları atacağız" dedi.
Milli Savunma Bakanlığı ABD heyetinin 4 Ağustos Pazar günü Türkiye'ye geleceğini duyurdu.
İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, ''Faize yol açmadığı sürece kredi kartıyla kurban kesilebilir. Kurbanı inşallah makbul olur. Yani tek çekimle herhangi bir faiz oluşmuyor ve bir defada parayı faize bulaşmadan ödüyorsanız sorun yok" dedi.
AKP Gaziantep eski Milletvekili Canan Candemir Çelik’in eşi Harun Çelik, kısa bir süre AKP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı ve sonrasında kariyeri hızla ilerledi.
LÖSEV hasta çocuklara maddi manevi desteklerin yanı sıra moral motivasyon desteklerini de unutmuyor. Bu hafta Antalya’da LÖSEV’e kayıtlı lösemili- kanserli çocuklar ve gençler profesyonel hobileri bisiklet sporu olan Antalyalı iş insanları ile buluştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye'de göç krizi diye bir şey söz konusu değil” dedi. “Bir meselemiz var doğru” diyen Soylu, “Yönettiğimiz bir mesele, küresel karmaşık bir meseleyi yürütüyoruz. Stratejimiz, politikamız var. Değişiklik söz konusu değil” diye konuştu.
Hükümet, dünyaca ünlü Selçuk’un Şirince Köyü’nde mermer ocağı ve jeotermal enerji sondaj çalışmalarına izin verdi. Bakanlık, mermer ocağına 546 yıl ömür biçti. JES projesi ve 297 hektar sahada faaliyete geçmeye hazırlanan mermer ocağına karşı Selçuk yaşayanları ayağa kalktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İETT’de işçi kıyımı yapıldığı” ve “850 İETT şoförünün 31 Ağustos itibariyle sözleşmesinin sonlandırılacağı” iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklamasında bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti.