Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 22 Haziran Cumartesi günü saat 13.30'da Sultanbeyli Kent Meydanı'nda halka seslenecek.
Atina ile Ankara arasında yaşanan Kıbrıs gerilimi devam ederken Yunanistan Başbakanı Çipras'tan bir açıklama geldi... Avrupa Birliği ve ABD ile iletişime geçerek Türkiye'yi resmen şikayet eden Çipras bugün, "Türkiye ile diyalog kanallarımızı açık tutmak istiyoruz" dedi.
AKP'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım, "Bakanlarla yurtdışında uluslararası bir toplantıdayım. 'Biz yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz.' deyince, Amerikalı Bakan dedi ki, ‘Bu nasıl olabilir? İmpossible, impossible’. Dedim ki, ‘Zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır'" dedi.
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Haluk Gergerlioğlu, Urfa’nın Halfeti ilçesinde ve Ankara Emniyet’inde işkence iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
2019 Küresel Haklar Endeksi’ne göre Türkiye, yine işçiler için dünyanın en kötü 10 ülkesinden biri. Raporda havalimanı işçilerine de yer verildi.
Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Ali Kemal Özcan’ın açıklaması eşliğinde paylaşılan Öcalan’ın mektubuna bir tepki de hükümete yakınlığıyla bilinen yazar Ömer Turan'dan geldi. Turan, Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunarak "Devlet Bey gereken sert açıklamayı yapacaktır" dedi.
İzmit Belediyesi, geçmiş dönem belediye başkanı Nevzat Doğan tarafından, bedelsiz olarak yaptırdığı ve kullanımına tahsis ettiği Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), ENSAR Vakfı ve buna benzer cemaat vakıfları için harcanan miktarı açıkladı.
CHP Milletvekili Ayhan Barut, seçilmiş İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali ve seçimin yenilenmesi kararı sonrasında sorumlu olarak görevlendirildiği İstanbul Tuzla'da "23 Haziran'da oy verin, bu kara düzenin sorumluları gitsinler" çağrısında bulundu.
Sosyal medyada CHP'ye yönelik hakaretleri sonrası gelen tepkiler sonrası paylaşımını silen Tekirdağ Süleymanpaşa'da ilçe müftüsü Ayhan Okur geri adım atarak CHP'ye hakeret etmediğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) alınan öğrenim kredisi borçlarının silinmesini istedi. Şevkin, üniversite mezunlarının işsizliğin üstüne bir de borç yüküyle ezildiğini vurguladı.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, eski Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, "Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay çatı davasında açıklanan kararlara ilişkin, "Bu hainler, alçaklar, Türk adaleti karşısında layık oldukları cezayı buldular" dedi.
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a taşımalı eğitim hakkında yazılı soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi katliamında 4 kişiyi öldürmekten bugün yargılanmaya başlanan Volkan Bayar'ın savunması adeta kan dondurdu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’dan Mersin istikametine giden otobüsten kaçırılan Kadriye Çavuş'un bulunduğunu ve şüphelilerin yakalandığını duyurdu.
İBB'nin ihale ettiği Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi inşaatı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi. CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “23 Haziran’da seçimi kaybedeceğini anlayan AKP, İBB’nin içini boşaltıyor. Seçime günler kala hazırlanan bu protokol gayri ahlaki” dedi.
İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un amatör spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi.
İsmailağa Cemaati, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak açıklama yaptı. Cemaatten yapılan açıklamada, AKP'li Binali Yıldırım'a destek verileceği kaydedildi.
Anadolu Ajansı dün akşam geçtiği haberde Abdullah Öcalan'ın HDP ve Kürtlerin 23 Haziran İBB Başkanlığı seçimlerinde tarafsız kalması çağrısı yaptığını duyurmuştu. Öcalan'ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı.
CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, hükümetin verdiği özel izinle İmralı'ya giden Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın canlı yayında Öcalan'ın mektubunu paylaşmasına tepki gösterdi.
İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, "Benim güvendiğim tek bir adres vardır; o da hak, hukuk ve adaletten yana olan 16 milyon İstanbullu hemşehrimdir" dedi.