loading
close
SON DAKİKALAR

Gurbetçiler ''Büyük Buluşmaya'' hazırlanıyor

Gurbetçiler ''Büyük Buluşmaya'' hazırlanıyor
Tarih: 07.06.2014 - 12:17
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran 2014 Cumartesi günü Almanya’da yaşayan yurttaşlarımıza seslenecek...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran 2014 Cumartesi günü Almanya’da yaşayan yurttaşlarımıza seslenecek. Büyük Buluşma adı verilen toplantı saat 14.00’te Essen Grugahalle Salonu’nda gerçekleşecek.

CHP yurtdışı örgütlerinin davetlisi olarak Almanya’da bulunacak olan Kılıçdaroğlu’na, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve Yurtdışı Örgütlenmeler Koordinatörü K. Maraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve yönetici de eşlik edecek.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu 6 Haziran’da Ankara’dan Düsseldorf’a hareket edecek ve aynı gün toplantının yapılacağı Essen kentine geçecek.

“Cumhurbaşkanlığı seçim süreci bakımından, Essen’de gerçekleşecek olan Büyük Buluşma’yı ilk mitingimiz gibi düşünebiliriz. Bunun heyecanı ve yarattığı enerji sadece Almanya’da değil, Avrupa’nın genelinde hissediliyor” diyen Loğoğlu, toplantıya ilişkin olarak da “Genel Başkanımız, Türkiye’nin aydınlık geleceği için Partimizin ortaya koyduğu seçenekleri ve cumhurbaşkanlığı konusundaki görüşlerini vatandaşlarımızla paylaşacak. CHP, bu ve benzeri toplantılarla hem içeride hem de dışarıda, Türkiye’nin birleştirici gücü olmaya devam edecek” dedi.

Toplantının hazırlık çalışmalarını yürütmek üzere Almanya’da bulunan Yurtdışı Örgütlenmeler Koordinatörü Özbolat, “Yurt dışı örgütlerimiz, seçmenlerimiz ve bizimle dayanışma içinde olan sivil toplum kuruluşlarının katılımı ve desteğiyle büyük bir buluşma” gerçekleştireceklerini belirtti.

Yurtdışında, sayısı milyonlarla ifade edilen yurttaşımızın yaşadığının altını çizen Özbolat, “Bizim için öncelikli olan bu yurttaşlarımızla bir araya gelmektir. Sorunlarımıza beraberce çözüm üretmek, tartışmak ve ortak geleceğimizi birlikte kurmaktır” dedi. Türkiye’deki toplam seçmen sayısının yaklaşık yüzde 6’sına denk gelen yurtdışındaki seçmenlerin siyasi iradesinin sadece sayısal değil, yurttaşlık hakları bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Özbolat, şunları söyledi:

“Almanya’da yaşayan bir buçuk milyona yakın seçmen dahi cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını doğrudan etkileyebilecek nitelikte. Kaldı ki, tüm yurtdışı seçmen sayısı üç milyona yakın. Burada yaşayan vatandaşlarımızın iradesine ve taleplerine Cumhuriyet Halk Partisi olarak sahip çıkıyoruz. Ülkemizdeki ve dünya geneline dağılmış durumdaki seçmenlerimizin Türkiye’nin geleceğine dair söyleyeceği her sözün karşılık bulması bizim için önemlidir. Çalışmalarımızın ve hedefimizin de temel ekseni budur.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları