loading
close
SON DAKİKALAR

Gürsel Tekin, Bilal Erdoğan'ın yeni tapesini dinletti

Gürsel Tekin, Bilal Erdoğan'ın yeni tapesini dinletti
Tarih: 04.08.2014 - 17:26
Kategori: Siyaset

Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı - TÜRGEV arasındaki ilişkilerinin anlatıldığını iddia ettiği konuşma tapesini dinletti...

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gürsel Tekin, basın toplantısında aralarında Bilal Erdoğan'ın bulunduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı - TÜRGEV arasındaki ilişkilerinin anlatıldığını iddia ettiği konuşma tapesini dinletti.

Kızlı -erkekli yurtların proje mimarının Bilal Erdoğan olduğunu öne süren Gürsel Tekin şunları söyledi: "Bilal Erdoğan sadece parayı sıfırlamakla yetinmemiş aynı zamanda milli eğitimin nasıl sıfırlanacağıyla da meşgul olmuş, onunla da yetinmemiş büyükşehirlerde TÜRGEV'e devredilen veya devredilecek arsaların imar uygulamalarının nasıl olması gerektiği organizasyonunu da kendisi yapmış. 10 Ağustos'ta seçime giderken milletin adamlarının milleti nasıl soyduğunu, milletin milli eğitimimizi nasıl darmadağın ettiğini gördük. Biz zannederdik ki kızlı - erkekli yurtların proje mimarı bu ülkenin milli eğitim bakanıdır. Anladık ki, bu ülkenin milli eğitim bakanı yok, Bilal'ı var. Eğitime de Bilal karar veriyormuş Bilal ve arkadaşları. Üzücü ama ne yazık ki böyle."

DEPREM VE SAVAŞ MADDESİ SUİİSTİMAL EDİLİYOR

İSMEB kanunda var alan ve savaş ya da deprem anında uygulanması gereken bir imar mevzuatının suiistimal edildiğini dile getiren Tekin " Şimdi burada aslında çok vahim milli eğitimdeki rezaletin ötesinde bir durum var. İSMEB kanuna 99 yılında depremden sonra Türkiye 'de ilk kez imar uygulamalarıyla ilgili herhangi bir felaket, herhangi bir deprem anında, bir savaş anında uygulanabilmesi için bir madde konulmuş. Görüyoruz ki bu maddeyi bile suiistimal ediyorlar. Bu işleri İstanbul İmar Komisyonu Başkanı organize ediyor" dedi.

"İMANSIZLIĞIN OLUP OLMAYACAĞININ TARİFİNİ SOMUT BİR ŞEKİLDE İFADE EDİYORLAR"

"Konuşma tapesi Milli Eğitim Bakanlığı'na ait araziler mi?" sorusuna Gürsel Tekin, "Hayır. Bir kere orada isimleri de göreceksiniz milli eğitim görevlileriyle toplantılar yapılıyor. Eğitimin nasıl dizayn edileceğinin talimatları veriliyor. Onun dışındaki uygulamalarla yani milli eğitimin yerinin ötesinde milli emlak dediğimiz millete ait, kamuya ait yerlerin Bilal beye söylendiğini, Bilal beyde bu uygulamalarda, imar uygulamalarında il genel meclisi üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi komisyon üyesiyle konuşuyor ve bu uygulamalar imar meclislerde sıkıntı olabilir olursa da bu afet yasasından faydalanabilir. Bu maddeyle buraları çıkarın. Aynı zamanda bu madde biliyorsunuz şahıs arazisi ya da başka arazilerde olsa rahatlıkla kamulaştırma imkanı var. Bu maddelerin hepsi din, iman adına kullanılmış. Bir taraftan din tarif ediyorlar, bir taraftan da imansızlığın olup olmayacağının tarifini çok somut bir şekilde ifade ediyorlar" diye konuştu.

"BAKANINDAN DEĞİL BİLAL ERDOĞAN'DAN TALİMAT ALDIĞINI DA GÖRÜYORSUNUZ"
"Tapeler aynı tarihte mi?" sorusuna ise Tekin, "Değil tabi. Farklı zamanlarda ne zaman ihtiyaç duyulmuş bilemiyorum zamanlamasının önemi yok. Ama belli ki eski. Yani bu kızlı - erkekli ayrışımının olduğu tarihlerden önceki tarihlerdir. Biz tabi bütün bu uygulamaları, milli eğitimdeki değişiklikleri zannederdik ki milli eğitim şurası var herhalde onlar karar veriyorlar. Demek ki onlar sembolikmiş. Hatta bir kısmı orada bakanından değil Bilal Erdoğan'dan talimat aldığını da görüyorsunuz" diye konuştu.


Gürsel Tekin, Bilal Erdoğan'ın yeni tapesini dinletti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları