loading
close
SON DAKİKALAR

Gürsel Tekin sert çıktı

Gürsel Tekin sert çıktı
Tarih: 23.10.2012 - 17:13
Kategori: Siyaset

CHP'li Gürsel Tekin, milli ve dini bayramları kutlamanın yasaklanmasını bir insanlık ayıbı olarak gördüğünü söyledi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin “Dini ve Milli Bayramlar yasaklanamaz, bu bayramları yasaklamak insanlık ayıbıdır” dedi

Tekin, CHP’nin her ayıbın olduğu gibi, bu insanlık ayıbının da hesabını soracağını ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağını, yürüyüşlere, mitinglere, şölenlere katılacağını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuyla ilgili olarak şöyle dedi;

“Ulusal Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandırdığımız ve Cumhuriyeti ilan ettiğimiz 1923’ten 79 yıl sonra Başkent Ankara’da Valilik Cumhuriyet Yürüyüşünü yasaklıyor.

Bu yasak Valiliğin de, bu Vali’ye yasağı sürdür diye icazet verenlerin de alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır.

Çünkü, tarihe saygı, dine, inanca saygı bir yana, aklı, fikri, izanı olan herkes bilir ki, iki şey yasaklanamaz. Bunlardan biri dini bayramlardır, biri de Milli bayramlardır. Bu bayramları yasaklamak insanlık ayıbıdır. Bu ayıp öyle unutulacak akıldan çıkarılacak ayıplardan değildir. İnsanın yüzüne kara bir leke olarak yapışır kalır.

Bu nedenle, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana göğsümüzü gere gere kutladığımız milli bayramlarımızı da, dini bayramlarımızı da kutlamaya devam edeceğiz. Sadece kutlamakla da kalmayacağız bu insanlık ayıbının hesabını da soracağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ankara’da Valiliğin yasak koyduğu yürüyüş dahil olmak üzere Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız, yürüyüşlere, mitinglere, şölenlere katılacağız.” 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları