loading
close
SON DAKİKALAR

GürselTekin Manisa’da konuştu

GürselTekin Manisa’da konuştu
Tarih: 17.03.2014 - 12:14
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Manisa’da konuştu: ''CHP’nin belediyecilik anlayışı insan odaklıdır. İnsanın hayatını kolaylaştıran projeleri vardır''

Tekin, Manisa Kültür Merkezi Lale Salon’da düzenlenen CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel’in proje tanıtım toplantısına katıldı. Tekin, CHP’nin birinci projesinin insan olduğunu, insanın olmadığı yerde projenin olmayacağını ifade etti.

Türkiye’deki büyükşehir belediyeleri arasında CHP’li büyükşehir belediyelerinin en başarılı belediyeler olduğunu savunan Tekin, şöyle konuştu:

“Kentsel dönüşümün ne olduğunu sosyal demokrat belediyelerden öğrendiler. Metroyu ülkeye ilk kez getirenler CHP’li belediyelerdir. Türkiye’de Birleşmiş Milletler ödülünü almış Türkiye’de bir tek belediye var, o da sosyal demokrat CHP’li belediyedir. Yasalara göre belediyelerin neler yapacağı nettir. Altyapı yapmak, ulaşım sorununu çözmek, bunlar proje değildir. Bunları proje diye yutturuyorlar, sosyal projeler, projedir. CHP’nin belediyecilik anlayışı insan odaklıdır. İnsanın hayatını kolaylaştıran projeleri vardır. Bizim süt projemiz vardı. Başkanımız soruşturmaya tabi tutuldu, sonra ne olduysa süt projemizi kendilerine proje yaptılar.”

Tekin, araştırmalar sonucunda Manisa’da Özgür Özel’in büyükşehir belediye başkanlığını şimdiden gördüğünü iddia ederek, şöyle devam etti:

“Şu anda AKP ile CHP arasında 1,5 puan fark var. CHP 1,5 puan önde. Ama bize 1,5 puan yetmiyor. Eğer Manisa’nın Eskişehir, İzmir, Aydın olmasını istiyorsanız arkanızda dağ gibi CHP olacak. Sadece Manisa’nın değil Türkiye’nin geleceğini tayin edeceksiniz. 30 Mart’ta sandık başına gittiğinde ya vatan evlatlarını ya da pırıl pırıl vatan evlatlarını tercih edecekler. Sevgili Manisalılar, özellikle CHP’lilere sesleniyorum, bir tek oya bile ihtiyacımız var. Çok kritik bir seçim geçiriyoruz. Zaman zaman kirli kamuoyu yoklamaları açıklanıyor, sakın ola hiçbirine inanmayın. Onlar ancak kafa karıştırıyorlar, inanmayın. CHP Manisa’da birinci partidir, ikinci parti AKP’dir.”

Özel’in projelerini açıklayacağını ama CHP’nin en önemli projesinin ise Türkiye projesi olduğunu vurgulayan Tekin, Türkiye’nin 30 Mart’tan sonra bu iktidarı taşımasının mümkün olmadığını savunarak, uluslararası arenada Türkiye’nin zor durumda olduğunu ve küresel oyuncak haline getirildiğini kaydetti.

Tekin, AKP’nin İzmir mitingindeki vatandaşların tamamının dışarıdan topladığını ileri sürerek, ”Sayın Başbakan ‘İzmir’e hoşgeldiniz’ diyor. Kime diyor, İzmirliye ‘İzmir’e hoşgeldiniz’ denir mi?” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları