loading
close
SON DAKİKALAR

Gürültüsünden şikayetçi olduğu otel, Müjde Ar'a dava açtı

Gürültüsünden şikayetçi olduğu otel, Müjde Ar'a dava açtı
Tarih: 31.07.2020 - 17:23
Kategori: Magazin

Oyuncu Müjde Ar, gürültü kirliliği nedeniyle suç duyurunda bulunmaya hazırlandığı ve ruhsatsız faaliyet gösterdiğini iddia ettiği Bodrum'daki yazlığının yakınlarındaki otel ile davalık oldu.

Gündoğan Mahallesi'ndeki evinde 12 saat boyunca yüksek sese maruz kaldığını iddia ederek gürültü kirliliği olduğunu söyleyen ünlü sanatçı Müjde Ar, yaptığı açıklamaların ardından şikayetçi olacağı otelle davalık oldu.

Otel yetkilileri, Müjde Ar'dan şikayetçi olduğunu açıklayarak, "BVS Bosphorus Turizm İşletmeciliği A.Ş. olarak Bodrum Gündoğan Mahallesi Kızılburun Mevkii adresinde hizmet vermekte, içinde bulunduğumuz pandemi ve sonrasındaki normalleşme sürecinin tüm olumsuz etkilerine rağmen profesyonel kadromuzla birlikte en iyi şekilde misafirlerimizi ağırlamaktayız. Karşı karşıya kaldığımız zorlukları büyük bir özveriyle çalışarak yenmeye gayret gösterirken Türk sinemasına yıllarca emek vermiş eski emekli bir sanatçımızın Müjde Ar Karakaş'ın haksız, hukuka aykırı ve TCK kapsamında suç teşkil eden saldırılarına maruz kaldık" dedi.

"BİLİNÇLİ OLARAK BİZE ZARAR VERMEYE ÇALIŞIYOR"
Ünlü oyuncunun kendilerine bilinçli olarak zarar vermek istediğini vurgulayan otel yetkilileri, "Sanata ve sanatçıya saygımız sonsuz olmakla birlikte bizleri asla doğru olmadığı halde ruhsatsız faaliyet göstermekle itham eden bir zihniyete saygı duymamız söz konusu olmadığı gibi kendisi hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduğumuzu ve ticari itibarımıza bilinçli ve kasıtlı olarak zarar vermeye yönelik eylemleri nedeniyle tazminat talepli dava açtığımızı belirtmek isteriz.

Zira, tüm yasal ruhsat ve izinlerimizin tam olmasına ve bu kapsamda faaliyet gösteriyor olmamıza rağmen bizleri uzun zamandır şahsen ve aracılar tayin ederek taciz ve rahatsız eden Müjde Ar Karakaş, haksız taleplerine karşılık bulamayınca bu defa resmi makamları ve medyayı manipüle ederek işletmemize zarar verme yolunu seçmiştir" açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?
Bodrum’un Gündoğan Mahallesinde yaşayan Müjde Ar, BVS Bosphorus Resort Hotel ve Günay Restoran tarafından düzenlenen gündüz plaj konserleri, akşam ise canlı müziğin yarattığı gürültü kirliliği nedeniyle kendisi ve komşularının rahatsız olduğunu dile getirmiş, "Bu otel, 5-6 yıl önce buraya yapıldı. Otelle ilgili sıkıntılarımız vardı ama gittikçe kantarın topuzu kaçtı. Yaklaşık 2 aydır müzik gürültüsünden uyuyamıyorum. Müzik 01.00’da bitiyor. Müziği çok seven biriyim. Bunu yüzlerce insanı nefes aldırmayacak, balkonda konuşturamayacak hale getirdiğiniz vakit yasaya karşı çıkıyorsunuz. O zaman uyarmak bizim görevimiz, takip etmek adli makamların birinci dereceden belediyenin görevi. Belediye başkanı bunları kapatacağını sözlü olarak bildirdi. Bunların ruhsatları yok, işletme belgeleri yok" demişti.

Müjde Ar'ın eşi Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş da, "Öğlen 13.00’den akşam 18.00’a kadar plaj konserleri ve akşam bizzat ses sanatçılarının çıktığı konserleri duyuyoruz. O kadar duyuyoruz ki burada konuşamıyoruz. Müzik evin içerisinde çalıyor. Gerek çevre yasası gerek yönetmelik, gerek ceza yasasına göre hiç birisi ister ticari ister ticari olmayan, kimse komşusunu rahatsız etme hakkına sahip değil. Burada gürültüden oturamıyoruz. Belediyeye başvurduk. Ruhsatsız ve izinsiz müzik yayını yaptıklarını öğrendik" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : Mynet-DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları