loading
close
SON DAKİKALAR

Güven Haber-Sen Sendikası; İdari hizmet sözleşmeli PTT çalışanları ihale değil kadro istiyor!

Güven Haber-Sen Sendikası; İdari hizmet sözleşmeli PTT çalışanları ihale değil kadro istiyor!
Tarih: 13.09.2022 - 19:51
Kategori: Siyaset

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık ve Güven Haber Sen Genel Başkan Vekili Mustafa Yiğit Akdeniz Posta Dağıtım Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı, Güven Haber-Sen Sendikası Genel Başkanı Ali Köse, www,istanbulgerceği.com'a yaptığı açıklamada;

"Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada kamudaki tüm sözleşmeli personelin kadroya alınacağını söylemiştir. Ptt'de bulunan İHS'li 399'lu personelin tek çatı altında bu kadroya dahil edilerek Hak ve Hukuk'unun teslim edilmesini talep ediyoruz.

İHS’li personel kadro için 9 yıldır bekliyor. Kapsam dışı bırakma çabaları olduğunu duymak istemiyoruz. Bu vatanın eşit yurttaşları isek kadro hakkımızı istiyoruz.

İdari hizmet sözleşmeli PTT çalışanları ihale değil kadro istiyor!

PTT de çalışan 12.400 İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) personel kapsam dışı bırakılmasın. 9 yıldır haykırıyor ve hakkımız olanı istiyoruz. Geri adım atmayacağız.

PTT'de görev yapmakta olan idari hizmet sözlemeli personeller olarak personel rejimindeki değişimde yerimizi almak istiyoruz. Çuvalla dağıtıma çıkan dağıtıcı, lavaboya gidemeden mesaiyi bitiren şube çalışanları var. Bizlere verilecek kadro ile hem bizler hem de ailelerimiz huzura kavuşacak." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık ve Güven Haber Sen Genel Başkan Vekili Mustafa Yiğit Akdeniz Posta Dağıtım Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi.

Personelin sorunlarını dinleyen Zeybek;

“Posta emekçilerinin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları daha önce de Meclis gündemine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Kamu çalışanları bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi devlet kurmuş bir partidir. Devlet kurumlarındaki yozlaşmayı bitirecek ve Türkiye Cumhuriyetinin 2. Yüzyılında devlet kurumlarını rant kapısı olmaktan çıkarıp kamu yararına işleyen kurumlara çevirecek siyasi oluşumun adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı Sendikalarla iletişim içerisindeyiz. Halkın iktidarında kamu personelinin sorunlarını en kısa sürede, sistemli bir biçimde ve kalıcı olarak biz çözeceğiz.” dedi.

Posta çalışanları ile birçok kez bir araya gelen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık;

“Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Güven Haber Sen olarak PTT Personelini tanıyoruz. İdari Hizmet Sözleşmesini, aynı işi yapan personelin farkı ücrete tabi olduğunu, performans sorununu, istihdam eksikliğini, -alt kademe üst kademe- yapılan baskıları biliyoruz. Sorunların çözümü örgütlenmeden, birlik olmaktan ve güçlü bir şekilde haksızlığa karşı koymaktan geçer. Bu nedenle tüm posta çalışanlarının Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu çatısı altında Güven Haber Sen’de örgütlenmeye davet ediyorum. Sorunları hukuki zemin altında mücadele ederek çözeceğiz.” dedi.

Rafet Zeybek, Mehmet Balık ve Mustafa Yiğit personel ile yaşanan sıkıntıların çözümü üzerine istişare ettikten sonra Akdeniz Posta Dağıtım Müdürlüğünden ayrıldı. Sonrasında Antayla PTT Başmüdürü ziyaret eden Rafet Zeybek Mehmet Balık ve Mustafa Yiğit Antalya PTT Başmüdürü Sefa İnce ile görüşerek çalışanların sorunlarını ve çözüm önerilerini ilettiler. Sorunların çözümünün ve alınacak aksiyonların yakın takipçisi olduklarını bildirdiler.

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları