loading
close
SON DAKİKALAR

Güvercin değil öğretmeniz!

Güvercin değil öğretmeniz!
Tarih: 15.10.2012 - 12:12
Kategori: Sağlık, Yaşam

Öğretmenler kendilerini Eminönü'nde yem bekleyen güvercinlere benzeten Dinçer’e cevaben eylem yaptı...

Ataması yapılmayan öğretmenler platformu (AYÖP) üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in güvercin benzetmesine karşı Eminönün'de biraraya geldi.

Eminönü Meydanı’nda toplanan öğretmenler “Şubat’ta 30 bin atama istiyoruz! - AYÖP” imzalı pankartın arkasında sloganlarla toplandılar. Öğretmenler sık sık, “Sadaka değil atama istiyoruz!”, “KPSS mezara, öğretmenler okula!”, “Ücretli köle olmayacağız!”, “Savaşa değil eğitime bütçe!” ve “Güvercin değil öğretmeniz!” sloganlarını attı. 

Eylemde söz alan AYÖP üyesi bir öğretmen, güvencesiz çalıştırılmaya karşı alanda olduklarını ve 4+4+4 ile beraber okullarda da öğretmen açığının arttığını belirtti. Bakanın verdiği sayıların gerçeği yansıtmadığını belirten öğretmen, gerçek sayının mezun olacaklarla beraber 500 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

Konuşmalarda öğretmen olmanın kendilerine verilen bir lütuf değil yıllarca verdikleri emeğin bir neticesi olduğunu belirten öğretmenler, kendilerinin aynı zamanda güvencesizleştirilmeye çalışılan kadrolu öğretmenler, sigortasız çalıştırılan dersane öğretmenler için de mücadele ettiklerini belirtti.

Eylemde, Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak da söz alarak, savaş tamtamlarının çaldığı bir süreçte, eğitim emekçilerine laf söyleyen Bakan gibi akbaba olmaktansa barış için mücadele eden güvercinler olmayı tercih ettiklerini söyledi.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları