loading
close
SON DAKİKALAR

Haberal'ın yemini yarına kaldı

Haberal'ın yemini yarına kaldı
Tarih: 01.10.2013 - 13:50
Kategori: Siyaset

Meclis'te bugün yemin etmesi beklenen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın yemini yarına kaldı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 24. Dönem 4. Yasama Yılı bugün saat 15.00'te başlıyor. Açılış programı, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayacak.

Çiçek'in sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, TBMM Genel Kurulu'nda bir açış konuşması yapacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün; Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, yeni anayasa, demokratikleşme yönündeki reformlar ve ifade özgürlüğü konularında mesajlar vermesi bekleniyor. Gül'ün, milletvekillerine sesleneceği konuşmasında, Gezi Parkı eylemleri çerçevesinde nasıl bir değerlendirmede bulunacağı da merak konusu oldu.

Meclis'in açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Meclis'in yeni dönemdeki en önemli çalışmalarından birini demokratikleşme paketi çerçevesinde hazırlanan 14 tasarı oluşturacak. İktidar, 14 tasarıyı kısa sürede yasaya dönüştürmeyi planlıyor. Bunlar içinde yer alan yeni seçim sistemine ilişkin seçeneklerin Meclis'te önemli tartışmalara neden olması bekleniyor.

Zonguldak heyeti izlemek istedi

CHP Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal, bugün Meclis Genel Kurulu'nda yemin edecekti. Ancak Haberal, yeminini yarına erteledi. Meclis'te bugün ziyaretçi yasağı bulunuyor. Ancak Zonguldak'tan gelen bir heyet, Haberal'ın yemin törenini izlemek istiyordu. Bu nedenle Zonguldak heyetinin de, yemin törenini izleyebilmesi için Haberal'ın yemini, yarına ertelendi. Bunun yanısıra "Haberal'ın bugünkü yemini yoğun gündemin gölgesinde kalacaktı. Yarın daha sakin olacak ve yemin öne çıkacak" yorumları da yapıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları