loading
close
SON DAKİKALAR

Haftanın enleri

Haftanın enleri
Tarih: 26.12.2012 - 17:54
Kategori: Medya

Haftanın en çok konuşulan olayı kıyamet günü senaryosuydu...

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 17-23 Aralık 2012 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’lerini” 5 başlık altında sıraladı;

Haftanın gündemi

Dünyanın; 5 bin 126 yıllık Maya Takvimi’nin sonuna denk düşen kıyamet günü senaryosunun odaklandığı 21 Aralık 2012 ile ilgili söylemler 492 haberle haftanın gündemine 1 sıradan giriş yaptı. ODTÜ’lü bir grup öğrenci Göktürk-2 uydusu için TÜBİTAK Uzay Yerleşkesi’ne gelen Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek isteyince, orantısız güç kullanan polisle öğrencilerin arasında çıkan olaylar ile ilgili bu hafta 433 haberle haftanın 2. önem teşkil eden konusu oldu. G.Saray derbisinde kırmızı kart görmesinin ardından hakem Halis Özkahya’ya gay işareti yaptığı ve tükürdüğü belirtilen Portekizli yıldız F.Bahçeli Raul Meireles’e disiplin kurulu’nun 11 maç ve 20 bin TL para cezası kesmesi ile ilgili yansımalar 215 haberle gündemin 3.sırasını oluşturdu. AB uyum yasaları kapsamında yeni yıl ile birlikte sadece soğuk hava deposu olan yerlerin yumurta satabilmesi ile ilgili tartışmalar 147 haberle 4. Sırada yer aldı. Köprü ve otoyollarda KGS sistemi 31 Aralık’ta sona ererken, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) devreye girecek olması ile ilgili çıkan 103 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

Haftanın ünlüsü

Kadir İnanır 110 haberle haftanın ünlüsü olarak ilk sırada yer alıyor. Cem Yılmaz, 108 haberle bu hafta 2. Sırada yer buldu. 80 haberle listede Türkan Şoray 3.sırayı oluşturuyor. Şoray’ı 78 haberle Ajda Pekkan takip ederken, Sezen Aksu 72 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin son sırasında yer aldı.

Haftanın siyasetçisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3.223 haberle birinci sıradaki yerini korurken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 612 haberle 2.sırada yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 486 haberle 3.sırayı oluşturdu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 411 haberle 4.sırada yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise 371 yansımasıyla PRNet Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümünde son sırasından giriş yaptı.

Haftanın spor adamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 493 haberle bu hafta en çok konuşulan spor adamı oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise 450 yansımayla 2. sıraya yerleşti. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise 341 haberle bu hafta 3. sırada yer alırken, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş 333 haberle 4. oldu. Galatasaray Kulübü Başkanı Sadri Şener, 183 haberle “Haftanın PRNet En’leri” listesinde son sıradan giriş yaptı.

Haftanın sporcusu

Beşiktaş’ta forma giyen Sağ açık pozisyonunda görev alan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma 259 haberle bu hafta en çok konuşulan futbolcu oldu. Beşiktaş’lı Portekizli orta saha oyuncusu futbolcu Manuel Fernandes 196 haberle 2. sırada yer aldı. Galatasaray’da forma giyen Felipe Melo 196 haberle 3. sırayı oluşturdu. Beşiktaş’ta Santrafor mevkiinde forma giyen Portekizli futbolcu Hugo Almeida 189 haberle 4. sırada yer aldı. Galatasaray’da santrafor mevkiinde forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz 187 haberle bu hafta listenin son sırasına giriş yaptı. 

PRNet

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları