loading
close
SON DAKİKALAR

''Hak ve Özgürlükler Hareketine karşı hangi girişimlerde bulundunuz?''

''Hak ve Özgürlükler Hareketine karşı hangi girişimlerde bulundunuz?''
Tarih: 22.01.2013 - 15:54
Kategori: Siyaset

CHP'li Öztrak, Başbakan'a Bulgaristan’daki Türklerin kurduğu Hak ve Özgürlükler Partisi’ne karşı herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?”diye sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak soruyor; “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Bulgaristan’daki soydaşlarımızın kurduğu Hak ve Özgürlükler Partisi’ne karşı herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?”

Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Bulgaristan’da soydaşlarımızı temsil ettiği bilinen Hak ve Özgürlükler Hareketine karşı, Bulgaristan Başbakanı’nın tarafınızdan talep edip sizin olumlu cevap verdiğiniz iddia edilen yardım konusu nedir?” gibi Başbakan Erdoğan’a yönelik çok önemli sorusunu da içeren bir soru önergesi verdi.
Bu önemli iddiasını bir soru önergesiyle TBMM’nin gündemine taşıdı.

19 Ocak 2013 tarihinde Bulgaristan’da gerçekleştirilen Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin 8. Olağan Genel Kongresi’nde CHP’yi temsil eden heyete Başkanlık eden Faik Öztrak’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle ;

19 Ocak 2013 tarihinde Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da yapılan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin 8. Olağan Kongresine Cumhuriyet Halk Partisi adına başkanlığımda Edirne Milletvekili Sayın Recep Gürkan; Kırklareli Milletvekili Sayın Mehmet S. Kesimoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Sayın Emre Köprülü’den oluşan bir heyetle katıldık.

Söz konusu toplantıda Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin Sayın Genel Başkanı Dr. Ahmet Doğan’a menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı Sayın Ahmet Doğan’ın kongre için yapmış olduğu konuşmayı gölgelemiştir. Ancak söz konusu konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı da ilgilendiren ifadelerin yer aldığını heyetimiz tespit etmiştir. Sayın Ahmet Doğan’ın izleyicilere dağıtılan konuşma metninin 18. Sayfasında şu ifadelere yer verilmiştir (parantez içindeki açıklamalar tarafımıza aittir):

“…Ancak her şeye rağmen bizim Kahramanımız-Kurtarıcımız (Bulgaristan Başbakanı'nı kast ediyor) kendini güvenli hissetmiyor, ikinci bir sigorta yapmak istiyor ve bundan dolayı dostane bir şekilde Ankara’daki Türk meslektaşına (sizi kast ederek) hitap ederek elinden gelen her şeyle kendisine yardımcı olmasını istemeye karar veriyor. Ve tabi Ankara’daki meslektaşı olumlu cevap veriyor…
Ahlaki gerekçelerim olmasına rağmen, dürüstlük nedeniyle yabancı Başbakanların davranışlarını yorumlamak istemiyorum.”

Bu çerçevede
;

1. Bulgaristan Başbakanı’nın Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne karşı sizden bir isteği olduğu doğru mudur?

2. Bulgaristan’da soydaşlarımızı temsil ettiği bilinen Hak ve Özgürlükler Hareketine karşı, Bulgaristan Başbakanı’nın tarafınızdan talep edip sizin olumlu cevap verdiğiniz iddia edilen yardım konusu nedir?

3. Bulgaristan Başbakanına verdiğiniz olumlu cevap çerçevesinde Hak ve Özgürlükler Hareketine karşı hangi girişimlerde bulundunuz?

4. Bulgaristan’ın üçüncü büyük partisi olan ve soydaşlarımızı da temsil eden Hak ve Özgürlükler Partisi’nin Kongresine davet edildikleri halde neden hiçbir AKP Milletvekili ve Belediye Başkanı katılmamıştır?” 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları