loading
close
SON DAKİKALAR

Hakikatleri Araştırma Komisyonu Kurulsun

Hakikatleri Araştırma Komisyonu Kurulsun
Tarih: 28.03.2013 - 16:53
Kategori: Gündem

Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, TBMM'nin "Uludere Raporu"na tepki gösterdi, 'Hakikatleri Araştırma Komisyonu' kurulmasını istedi...

Yazılı bir açıklama yapan Tahmaz, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Newroz'da yaptığı açıklamayla Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini vurgulayarak,  28 Aralık 2011 akşamı Roboski'de 34 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği hava harekâtının açtığı yaranın kanamaya devam ettiğini, bir yılı aşkın bir süre boyunca konuyu inceleyen TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu tarafından kısa bir süre önce açıklanan rapor ise adaletin ve çözüm sürecinin gerektirdiği duyarlıktan uzaktır olduğunu ifade etti. 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda kabul edilen raporun göz göre göre suçluları gizlediğine vurgu yapan Tahmaz, sözlerine şu şekilde devam ett:

"34 Kürt yurttaşın ölümünde kasıt olduğuna dair delil olmadığı iddia ediliyor. Bu tespit vicdanları sızlatıyor. Kaygıları ve güvensizliği derinleştiriyor.

Kürt sorunun çözümü ve barış sürecinde etkin olması istenen TBMM raporu kabul etmemeli ve bu olay vesilesiyle geçmişle yüzleşmek için hakikatleri araştırma komisyonunu hızla kurmalıdır. TBMM’nin barış için ilk icraatının bu olması gerçekten anlamlı olacaktır.

Aksi halde, Roboski katliamında evladı, eşi, babası öldürülmüş olan insanlar geleceğe güvenle bakamazlar. Barışa inanamazlar.

Bu nedenle de büyük bir sınavdayız. Roboskililerin acılarını yüreğinde hissetmeyenler, buna göz yumanlar, sessiz kalanlar vebal altındalar. Barış ve çözüm için bu yaranın kanamasını durdurmak zorundayız."


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları