loading
close
SON DAKİKALAR

Hakkarililerden 'Kale Tepe'nin boşaltılması için Başbakan'a mektup

Hakkarililerden 'Kale Tepe'nin boşaltılması için Başbakan'a mektup
Tarih: 07.08.2013 - 15:19
Kategori: Yerel

Axa Zerin platformu, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şubesi tarafından kullanılan Kale Tepe mevkisinin boşaltılması için Başbakana mektup yazdı...

akkari'de 1990 yılında askeri birlikler tarafından kullanılan ve 6 yıl önce Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şubesi'ne devredilen tarihi Hakkari Kalesi olarak bilinen Kale Tepe'nin boşaltılıp turizme kazandırılması için Başbakan Erdoğan 'a mektup gönderdi.

Mektupta kalenin tarihi hakkında bilgi verildiğini ve zarar gördüğünü anlattıklarını belirten Axa Zerin Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Ceyhan, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda duyarlı olacağını umut ettiklerini söyledi.

Ceylan, gönderdikleri mektupta şu bilgilere yer verdiklerini söyledi:

"Kalemiz M.Ö. 9'uncu yüzyılda inşa edilmiştir. Ancak yaklaşık 23 yıldır kalemiz başta güvenlik olmak üzere çeşitli bahanelerle turizme kapatılmıştır. Kalenin boşaltılması için birçok kez başvuru yapılmasına rağmen sonuç alınamamıştır. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarınca alınan kararlara aykırı olarak, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlığı olan kaleye fiziki olarak müdahale edilmiş ve hala güvenlik güçleri tarafından kullanılmakta olup kamuoyuna yasaklıdır. Kayseri kalesinin Kayseri halkı için önemi neyse, Hakkari Kalesi'nin de Hakkari halkı için önemi aynıdır. Biz Hakkarili STK'lar olarak demokrasinin gereği olarak bu toplumsal travmayı tedavi edici tutum ve davranışlarda bulunacağınıza inanıyoruz. Tarihi ve kültürel mirasımız olan Hakkari kalemizin halka, yurt içi ve yurt dışı turizme bir an önce açılmasını talep ediyoruz."

Ceylan, Hakkari'de gidilecek sosyal bir bölgenin olmadığını ifade etti. Ceylan, Kalenin turizme açılmasının çözüm sürecine de katkı sunacağına dikkat çekerek, imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

DHA - Behçet DALMAZ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları