loading
close
SON DAKİKALAR

Hakkı Sağlam, 'Okçular Tekkesi kime tahsis edildi'

Hakkı Sağlam, 'Okçular Tekkesi kime tahsis edildi'
Tarih: 30.05.2014 - 14:16
Kategori: Özel Haberler

İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı önerge ile Kadir Topbaş’a sordu: 'Okçular Tekkesi kime tahsis edildi'

CHP İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordu: “Okçular Tekkesi ve müştemilatta Başbakan ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK PARTİ’Lİ İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın aile bireyleri ile Beyoğlu Belediye Başkanı, AK PARTİ’Lİ İl ve İlçe yöneticileri ve/veya adı geçenlerin üye, ortak ve yöneticisi olduğu vakıf, dernek vb kişilere yapılan tahsis var mıdır? Varsa tahsis tarihi ve gerekçesi nedir? Kime tahsis edilmiştir?”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin 2014 yılı Mayıs ayı toplantılarında hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclis Başkanlığına sunan ve önergesi oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Dr. Hakkı Sağlam’ın önergesi;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular: 15.05.2014

Bilindiği üzere 17 Aralık ve 25 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcılarınca yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında basında Beyoğlu Okmeydanı Keçecipiri Mahallesi’ndeki tarihi Okçular Tekkesi ve İBB ile iştiraki KİPTAŞ Genel Müdürü yer almıştır. Anılan yerde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bulunan arazi top sahası olarak 1964 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile 99 yıllığına İl Spor Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak kiraya verildiği, oradan da Ok Spor adlı mahalle futbol takımına tahsis edildi; daha sonra da bu tahsis kaldırılarak tekke İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) tahsis edildiği; İBB’nin ise tekkenin restorasyon ve çevre düzenlemesini yapması için, kendi konut şirketi KİPTAŞ’a üst hakkını devrettiği kamuoyuna yansımıştır.

Yine aynı bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yakın zamanda top sahasını çevreleyen alanda birçok gecekondu, park yapılacak gerekçesiyle yıkıldığı; gecekondu sahiplerine bir miktar para ödendiği bilinmektedir. Alan parka dönüştürülerek; top sahası da bu parkla birleştirilip, altına otopark yapıldıktan ve tarihi Okçular Tekkesi, Mescid’i ve Hünkar Kasrı onarılıp yenilendikten sonra hepsi birden bir Vakfa tahsis edildiği basında yer almıştır. Bu kapsamda;

1. Anılan alanda kaç adet gecekondu yıkılmıştır? Yılım hangi tarihte yapılmıştır? Gerekçesi nedir? Her biri için ilgilisine ödenen bedel nedir? 

2. Okçular Tekkesi kim tarafından onarılmıştır? Onarım hangi yöntemle kime yaptırılmıştır? İşin muhammen bedeli ve ihale bedeli nedir? İşin başlama ve bitiş tarihi nedir?

3. Tekkenin yanında yer alan kapalı otopark ve saha kime hangi yöntemle yaptırılmıştır? İşin muhammen bedeli ve ihale bedeli nedir? İşin başlama ve bitiş tarihi nedir? 

4. Anılan Tekke’nin yer alan kapalı otopark ve saha ile diğer müştemilatlar kim tarafından işletilmektedir? Buna ilişkin detaylar nedir? Otoparkın kapasitesi nedir? 

5. Anılan Tekke ve müştemilatta Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın aile bireyleri ile Beyoğlu Belediye Başkanı, il ve ilçe yöneticileri ve/veya adı geçenlerin üye, ortak ve yöneticisi olduğu vakıf, dernek vb kişilere yapılan tahsis var mıdır? Varsa tahsis tarihi ve gerekçesi nedir? Kime tahsis edilmiştir? 

6. Alanın kapalı ve açık olmak üzere ayrı ayrı büyüklüğü nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları