loading
close
SON DAKİKALAR

Hakları için yürüyüşe geçen metal işçilerine müdahale: 99 kişi gözaltında

Hakları için yürüyüşe geçen metal işçilerine müdahale: 99 kişi gözaltında
Tarih: 24.11.2020 - 15:04
Kategori: Sendika

Hakları için Gebze'den Ankara'ya yürümek isteyen Birleşik Metal İş Sendikası'na bağlı işçiler polis müdahalesiyle karşılaştı. Sendika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 99 kişi gözaltına alındı.

Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında çalışırken sendikalı oldukları için tazminatsız işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan işçiler, hakları için DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası öncülüğünde Gebze’den Ankara’ya doğru yürüyüş yapmak için toplandı. 

Polis engeliyle karşılaşan işçilere müdahale edildi.

Birleşik Metal İş'ten yapılan açıklamada aralarında DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu dahil sendika yöneticilerinin de bulunduğu 99 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Sendika, Nakliyat İş ve Limter İş sendikalarının başkanları ile Bağımsız Maden İş Sendikası'ndan Kamil Kartal ve Başaran Aksu'nun da gözaltına alındığını duyurdu.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltılara tepki gösterdi. Çerkezoğlu, "Suç işleyen patronlara karşı hakkını savunan metal işçilerine saldırıyı lanetliyoruz. Gözaltına alınan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Başkanı Adnan Serdaroğlu, tüm sendika yöneticileri ve işçi arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Faşizme karşı omuz omuza" ifadelerini kullandı.

Birleşik Metal İş Sendikası bir açıklama yayınlayarak gözaltıların bir an önce serbest bırakılmasını talep etti. 

Sendikanın açıklaması şöyle: 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları