loading
close
SON DAKİKALAR

''Halk çocuklarının canı üzerinden siyaset yapmayın''

''Halk çocuklarının canı üzerinden siyaset yapmayın''
Tarih: 04.10.2012 - 18:25
Kategori: Sendika

Suriye’ye asker gönderme yetkisi veren tezkerenin onaylanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı...

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici’nin Akçakale’de beş yurttaşın savaşa “kurban” edilmesi ve Suriye’ye asker gönderme yetkisi veren tezkerenin onaylanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yoksul halk çocuklarının canı ve kanı üzerinden siyaset yaparak ülkeyi ateşe atan tezkere kararına onay verenleri kınadıklarını belirten Ekici, Emperyalizmin Ortadoğu’daki saldırgan politikalarının taşeronluğunu üstlenen AKP hükümeti Türkiye’yi her geçen gün kanlı bir savaşın içine itiyor. Suriye’de iç savaşın derinleştirilmesi doğrultusunda askeri bir müdahalenin gerçekleştirilmesi için savaş çığırtkanlığı yapan ve “sınırları açan” AKP hükümetinin saldırgan politikalarının ceremesini daha şimdiden halkımız çekmeye başladı'' dedi.

Suriye’den ateşlendiği söylenen havan toplarının Akçakale’ye düşmesi sonucunda üçü çocuk ikisi kadın 5 yurttaşımız yaşamını kaybettiğini hatırlatan Ekici,  Bunu bir “fırsata” çevirmeye çalışanlar Meclis’te kapalı oturum düzenleyerek Suriye’ye asker gönderme yetkisi veren tezkereyi AKP ve MHP oylarıyla alelacele çıkarttıldığını, bu saldırgan politikalar Türkiye’yi bölgesel bir savaşın ve aynı zamanda bölgedeki etnik-dini boğazlaşmanın tam ortasına götüreceğine hiç kuşku olmadığını, Suriye’ye dönük bir askeri müdahale bölgesel bir savaşın da tetikleyicisi olacak ve Ortadoğu bu şekilde iç savaşlarla, etnik ve dini boğazlaşmalarla kaosa sürükleneceğini söyledi.

''Komşumuz Suriye’ye karşı herhangi bir dış müdahaleyi asla kabul etmiyor, halkımızı ateşe atan ve büyük acılar yaşatacak olan tezkere kararına onay verenleri kınıyor, bütün emperyalist güçlerin ve “işbirlikçilerinin” ellerini Suriye’den derhal çekmesini istiyoruz!'' diyen Ekici açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bölgesel güç olma hevesiyle Suriye’yi rüştünü ispat edeceği bir sınav olarak gören AKP hükümetine bir kez daha sesleniyoruz:

ABD emperyalizminin ekonomik ve askeri çıkarları için ne savaşa gönderecek evlatlarımız ne de verilecek canımız var! Ülkemize büyük acılar yaşatacak bir ateşle oynuyorsunuz!.. Yoksul halk çocuklarının canı ve kanı üzerinden siyaset yapmaktan ve taşeronluktan vazgeçin!"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları