loading
close
SON DAKİKALAR

Halk tepki gösterdi, Cengiz Holding'in Kazdağları'ndaki ÇED toplantısı iptal edildi

Halk tepki gösterdi, Cengiz Holding'in Kazdağları'ndaki ÇED toplantısı iptal edildi
Tarih: 15.09.2020 - 14:17
Kategori: Gündem

Çanakkale Bayramiç Hacıbekirler Köyü'nde maden aramaları için yapılacak ÇED toplantısı halkın tepkisi üzerine iptal edildi.

Kazdağları'nın maden arama şirketleri eliyle talan edilmesine tepkiler sürerken, Cengiz Holding de bölgede ruhsat alarak maden faaliyeti için çalışmalarına başladı. Cengiz Holding, nisan ayında ‘Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi’ni önümüzdeki nisan ayında faaliyete geçirmek amacıyla harekete geçti. 

Proje kapsamında ÇED sürecine ilişkin bölge halkıyla yapılacak toplantı yurttaşların tepkisi nedeniyle iptal edildi.

CHP'li vekiller Muharrem Erkek, Orhan Sarıbal ve Ali Öztunç da ÇED toplantısı için Hacıbekirler Köyü'nde bölge halkına destek verdi.

Orhan Sarıbal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kazdağları şimdi de AKP'nin gözde müteahhitlerinden olan Cengiz İnşaatın hedefinde. Şirketin, Çanakkale Bayramiç Hacıbekirler köyündeki maden aramaları için başlatılan ÇED süreci vatandaşın tepkisi üzerine iptal edildi" dedi.

Muharrem Erkek ise şu mesajı paylaştı:
"Bayramiç Hacıbekirler'de Kazdağları'nı yok etme girişimine karşı mücadelemiz sonuç verdi. Hemşehrilerimizle Kazdağları'nın sesi olduk ve ÇED toplantısı iptal edildi. Bakır madeni ve doğa katliamı için yine ellerinden geleni yapacaklar ama biz de mücadeleyi bırakmayacağız..."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları