loading
close
SON DAKİKALAR

Halk TV ve TELE 1'e verilen ekran karartma cezaları yargıya taşındı

Halk TV ve TELE 1'e verilen ekran karartma cezaları yargıya taşındı
Tarih: 13.07.2020 - 12:17
Kategori: Gündem

RTÜK’ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, Halk TV ve TELE 1'e verilen 5 gümlük ekran karartma cezasının iptali için idare mahkemesine dava açtıklarını duyurdu.

RTÜK, Halk TV ve TELE 1'e 5 gün ekran karartma cezası vermişti. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, kararı mahkemeye taşıdıklarını duyurdu.

Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin özgürlüklere bakışını ve dünyadaki saygınlığında önemli bir parametre de olacak bu kararların mutlaka ama mutlaka Türk Milleti adına karar veren yargı denetiminden geçmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Mahkemelerin bu davaya Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında güvence altına alınan basın ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde bakmasını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Taşcı'nın açıklaması şöyle:
"RTÜK son dönemde aldığı kararlarla basın ve düşünce özgürlüğü, ifadenin yayılması ve haber alma hakkına ilişkin dar bir bakış açısıyla hareket ettiğini göstermektedir. RTÜK'ün son olarak TELE 1 ve Halk TV'ye verdiği 5'er günlük ekran karartma cezası; salt bu yayıncılara yönelik olarak değerlendirilemeyecek kadar önemlidir. Ulusal düzeyde yayın yapan televizyonların ekranlarının 5 gün boyunca "karartılması" doğrudan doğruya basın ve düşünce özgürlüğü ile yurttaşların haber alma hakkına yönelik ciddi müdahale niteliğindedir. Dolayısıyla kararlara sadece bu durumdan etkilenen yayıncılar açısından bakılamaz. Türkiye'nin özgürlüklere bakışını ve dünyadaki saygınlığında önemli bir parametre de olacak bu kararların mutlaka ama mutlaka Türk Milleti adına karar veren yargı denetiminden geçmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Üst Kurul üyesi olarak, görevlerimiz arasında basın özgürlüğü, düşünce ve düşüncenin yayılması özgürlüğünün sağlanmasının da yer alması nedeniyle 83 milyon yurttaşımız adına bu davayı açtık. Mahkemelerin bu davaya Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında güvence altına alınan basın ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde bakmasını umut ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları