loading
close
SON DAKİKALAR

''Halkın önünde hiçbir barikat duramaz!''

''Halkın önünde hiçbir barikat duramaz!''
Tarih: 30.10.2012 - 16:11
Kategori: Gündem

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı...

Alçın'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile ilgili yaptığı açıklaması şöyle:

"Dün bütün yurtta Cumhuriyet Bayramımızın 89. yılını kutladık. Biz Cumhuriyet Halk Partililer ve cumhuriyete duyarlı tüm yurtseverler Cumhuriyetimizin kuruluş gününü kutlamak, Ulusumuz açısından tarihin en önemli günü olan 29 Ekim’i kutlamak son derece doğal ve olağan bir davranıştır.

Demokratik bir hukuk devletinde vatandaşların bayramlarını kutlamaları en doğal insanlık ve anayasal haklarıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesi temel bir hakkın izne bağlı olmadığı bilinir.

Devletin görevi bu hakkın kullanılmasına yardımcı olmaktır. Ancak, AKP hükümeti bayram kutlamalarını savaş ortamına dönüştürmüştür.

AKP ve temsil ettiği zihniyet 89 yıldır kafalarından atamadıkları Cumhuriyet karşıtlıklarını bir kere daha sergilemişlerdir.

Siyasal iktidara yaranma adına, devlet memuru olduğunu unutup, halka sürekli şiddet uygulayan, gaz sıkan, su sıkan bunun için sürekli polise talimat veren Ankara Valisini ve Ankara Emniyet Müdürünü de şiddetle kınıyorum.

AKP ele geçirdiği devletin gücünü, polisini kullanarak önce cumhuriyet bayramını ve diğer tüm milli bayramları kutlama etkinliklerini durdurmayı, yasaklamayı kafasına koymuş bunu becerirse sonrasında bütün milli bayramlarımızı yasaklamayı düşünmektedir. Dün Ankara’da ve bütün yurtta başta Ankara Örgütünün ve bütünüyle CHP ile tüm cumhuriyetçiler ve tüm yurtseverler bu karşı devrim anlayışına karşı ayağa kalkmıştır. Dün Ankara’da lideri ile bütünleşmiş halk kurulan bütün barikatları yıkmış ve Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlamıştır.

Başbakan “barikatların kaldırılması emrini ben vermedim” diyerek polisin görevini tam yapamadığını söylemektedir. Böylece gelecekte polisin böyle hataları bir daha yapmamasını anlatmaya çalışmaktadır

Sayın Başbakan şunu anlamalıdır. Halkın önünde hiçbir barikat başarılı olamaz. Bu halk tarih boyunca bunu defalarca kanıtlamıştır. Yapılacak tek şey halka saygı duymaktır. Bu halk Cumhuriyetini sevmektedir ve ona her zaman sahip çıkacaktır.

Dün Cumhuriyet Bayramının kutlanmasını engellemek amacı ile son derece hukuk dışı, insanlık dışı olaylar yaşanmıştır. Öncelikle insanların seyahat etme özgürlükleri ellerinden alınmıştır. Bütün yurttan Cumhuriyeti kutlamak için Ankara’ya gelmek isteyen insanların önleri kesilmiştir. Sudan bahanelerle otobüslerin Ankara’ya gelmesi engellenmiştir. Bütün bunlara rağmen Ankara’da yüz binlerce insanın alanları doldurması engellenememiştir.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kendi kafalarına göre biçimlendirmeye ve giderek tümden yasaklamaya çalışan AKP iktidarı her geçen gün daha da otoriterleşmektedir. Bu hukuksuzluğu, bu baskıları şiddetle protesto ediyorum.

CHP olarak, iktidarın demokrasi ve hukuk devletine karşı giriştiği saldırılara her zaman bütün gücümüzle karşı koyacağımızı ve dün olduğu gibi bundan sonrada tüm yurtseverlerin, tüm demokratların yanında olacağımızı bir kez daha ilan ediyorum."

CHP Ankara İl Başkanlığı

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları