loading
close
SON DAKİKALAR

Haluk Koç'tan Zeyid Aslan hatırlatması

Haluk Koç'tan Zeyid Aslan hatırlatması
Tarih: 27.11.2013 - 17:23
Kategori: Siyaset

CHP sözcüsü Haluk Koç, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a sözlü müdahalesinin şık olmadığını belirtti. Koç, AK Parti'ye Zeydi Aslan'ı hatırlatarak "Zeyid Aslan'a ne yapıldıysa biz de onu yapacağız" dedi...

Japonya İmparatoru Akihito'nun 80. doğum günü vesilesiyle Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a konuşma yaptığı sırada sözlü müdahalesi ilgili CHP sözcüsü Haluk Koç'tan açıklama geldi.

Genç'in yaptığının şık olmadığını söyleyen Koç, AK Parti'ye Tokat Milletvekili, Zeyid Aslan'ı hatırlattı.

"Türkiye Cumhuriyeti krallık değildir" şeklinde konuşan Koç, "Yaşanan tablo şık değildir, ama Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlettir. Padişahlıkla yönetilmez. Bugün yaratılmak istenen padişahlık havası tüm resmi gezilerde devreye sokulmaya çalışılıyor. T.C. hanedanlık değildir, diktatörlük değildir. Tek kişinin, tek ailenin resmi temsili üstlendiği bir krallık değildir.

CHP, Zeyid Aslan'a AKP ne yaptıysa onu yapar. TBMM'nin ortasında en ağır küfrü edenler nasıl değerlendirildi? Kamer Genç küfür etmedi, sözlü bir tepkide bulunuyor" dedi.

ZEYİD ASLAN DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e küfürlü ifadeler kullanan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, AK Parti TBMM Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş, Aslan, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu başkanlığı ve üyeliğinden de istifa etmişti.

ntvmsnbc

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları