loading
close
SON DAKİKALAR

Hamzaçebi, Meclis Binasındaki internet erişim sorunlarını sordu

Hamzaçebi, Meclis Binasındaki internet erişim sorunlarını sordu
Tarih: 06.06.2014 - 18:15
Kategori: Bilim & Teknoloji

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Meclis Binasındaki internet erişim sorunlarını sordu...

Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına kablolu ve kablosuz internet erişim sorunları ile ilgili soru önergesi verdi.

Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Meclis Binasındaki internet erişim sorunları ile ilgili hazırladığı önergede şu ifade ve sorulara yer verdi:

“Bilindiği üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin ve personelin kullanımı için kablolu, aynı zamanda milletvekillerinin, personelin ve ziyaretçilerin kullanımları için farklı özelliklerde kablosuz internet hizmetleri bulunmaktadır. Kablolu ve kablosuz internet altyapısının oluşturulmasından bu yana bağlantı sorunları, bağlantıda kopmalar, erişimde sıkıntılar meydana gelmektedir. Özellikle Genel Kurul Toplantı Salonu ve kulislerde genellikle internet bağlantısı kurulamamakta, bağlantı kurulsa dahi kısa süre içerisinde kopmaktadır. Örneğin ben cep telefonumla Genel Kurul Salonu’nda kablosuz internet hizmeti alamamaktayım. Teknik personelin görüşü, bu aksaklıkların sebebinin Genel Kurul’da yer alan erişim noktalarının zaman zaman ihtiyacı karşılayamadığı yönündedir. İnternet altyapısının faaliyete geçmesinden bu yana yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak tarafımdan daha önce birkaç defa arıza bildiriminde bulunulmasına rağmen cevaben sorun olmadığı bildirilmiş, sonuçta sorunlara bir çözüm getirilmemiştir.

TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı’nın görev ve sorumlulukları, 6253 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu’nun 16. Maddesinde belirtilmiştir. Bu maddenin (a) ve (e) fıkralarına göre “Bilişim altyapısı ve sistemlerini planlamak ve uygulamak, bu çerçevede her türlü yazılım ve donanım desteğini sağlamak ve ihtiyaç duyulan veri tabanlarını oluşturmak” ve “TBMM’nin bilişim altyapısının kurulumu, bakımı, ikmali, geliştirilmesi ve güncellenmesi ile ilgili işleri yapmak, haberleşme güvenliğini sağlamak ve bu konularda görev üstlenen personelin bilgi teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak düzenli şekilde hizmet içi eğitim almalarını sağlamak” Bilgi İşlem Başkanlığı’nın görevleri arasındadır.

Bu bağlamda;

1- TBMM kampüsünde kablolu ve kablosuz internet altyapısının kurulumu Bilgi İşlem Başkanlığı’nca mı yapılmıştır yoksa mal ve hizmet alımına mı gidilmiştir?

2- Bu konuda mal ve hizmet alımı için ihale yoluna gidildi ise;

a) Hangi tarihte ihaleye çıkılmıştır?

b) Muhammen bedeli ne kadardır?

c) Katılan istekli sayısı kaçtır? Firma isimlerine göre teklif ettikleri bedeller nelerdir ve ihaleyi hangi firma, kaç TL’lik teklifle almıştır?

d) Hizmet alım sözleşmesi kaç yıllık olarak imzalanmıştır?

3- İnternet altyapısının kurulumundan bu yana Bilgi İşlem Başkanlığı’nca ne gibi geliştirmeler yapılmış, bu bağlamda hangi mal ve hizmetler hangi yollarla alınmıştır?

4- Özellikle Genel Kurul Toplantı Salonu ve kulislerde yaşanan sorunların kaynağı teknik personelin de belirttiği üzere kurulu kapasitenin ihtiyacı karşılayamaması mıdır? Öyle ise kapasitenin artırılması yoluna neden gidilmemektedir? Sistemin geliştirilmesi düşünülmekte midir?

5- Bağlantıda yavaşlamanın sebebi kullanıcıların erişim sağladığı sitelerin kontrol ve denetiminin yapılması mıdır? Ziyaret edilen sitelerin içeriği takip edilmekte midir?

6- Sorunların çözümü ve şikâyetlerin giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları